Την υψηλότερη φετινή τιμή για κρητικό ελαιόλαδο πέτυχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσαράς

mesaralive.gr  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Την υψηλότερη φετινή τιμή για κρητικό ελαιόλαδο πέτυχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσαράς

φωτο:mesaralive.gr

Μπορεί η πρώτη δημοπρασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς για τους 100 τόνους ελαιολάδου να κρίθηκε άγονη από το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού κρίθηκε ότι το «χρυσάφι» της Μεσαράς άξιζε ακόμα μεγαλύτερη τιμή, ωστόσο στην Δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, το ελαιόλαδο του κάμπου πήρε τιμή 3,35 συν ΦΠΑ.

Τι σημαίνει αυτό; Για τους παραγωγούς που τηρούν βιβλία η τιμή μαζί με το ΦΠΑ ανεβαίνει στα 3,79 ευρώ το κιλό!

«Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί φέτος σε κρητικό ελαιόλαδο και αυτό ικανοποιεί τους παραγωγούς πρώτα απ΄ όλα και βέβαια τον ΑΣ Μεσαράς» αναφέρει στο mesaralive ο Προϊστάμενος Εμπορίας του Συνεταιρισμού κ. Κώστας Παναγιωτάκης.

Όπως τονίζει ο ίδιος «το ενδιαφέρον για τους 114 τόνους ελαιολάδου ήταν και πάλι μεγάλο. Καταφέραμε την καλύτερη τιμή που μπορούσε να δοθεί και αυτό έχει κάνει τους παραγωγούς να έρχονται καθημερινά και να δηλώνουν ότι θέλουν να δώσουν και το δικό τους ελαιόλαδο σε επόμενη δημοπρασία».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επόμενης δημοπρασίας ο κ. Παναγιωτάκης σημειώνει, «θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της τωρινής δημοπρασίας  να γίνει η τιμολόγηση και η καταβολή των χρημάτων και στη συνέχεια θα ξεκινήσει συζήτηση και πάλι για τον προγραμματισμό νέας δημοπρασίας.

 «Στόχος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς είναι το καλύτερο για τον παραγωγό. Από την στιγμή που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους ελαιοπαραγωγούς για νέα δημοπρασία, φυσικά και θα συζητηθεί το θέμα» μας είπε ο κ. Παναγιωτάκης.

 

mesaralive.gr  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα