Θόλο το τοπίο  και αντιφάσεις για τη Δακοκτονία στην Κρήτη.

mesaralive  13 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
Θόλο το τοπίο  και αντιφάσεις για τη Δακοκτονία στην Κρήτη.

Φωτο: tharrosnews.gr

Σε οργάνωση Ημερίδας προσκαλεί ο ΣΕΔΗΚ το ΥπΑΑΤ, την Περιφέρεια Κρήτης και άλλους Φορείς, εκφράζοντας την ανησυχία του για το «θολό τοπίο» και τις αντιφάσεις για την δακοκτονία στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΔΗΚ, «Η ανθοφορία της Ελιάς  άρχισε ήδη να κάνει δειλά την  εμφάνιση της στις χαμηλές παραλιακές περιοχές,  αλλά η παραπέρα εξέλιξη της δεν φαίνεται να είναι εξασφαλισμένη από πλευράς Δακοκτονίας.

Το ΥπΑΑΤ, όπως προκύπτει από  επισημάνσεις και  υπομνήματα της Περιφέρειας, των Αντιπεριφερειών και Δήμων της Κρήτης,  φαίνεται ότι  τελικά μειώνει  το ήδη αρκετά μειωμένο  πόσο του  σχετικού προϋπολογισμού για την Κρήτη.

Κι αυτό, παρά το ότι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα (Agrenda 14.2.15) το συνολικό κονδύλι για την φετινή Δακοκτονία αυξάνεται κατά 8% !

Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να υπάρξει μια πλέον διαυγής εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευτά χρόνια με τις συνεχείς περικοπές των πιστώσεων της Δακοκτονίας αλλά και εξαγωγή τεκμηριωμένων συμπερασμάτων και προτάσεων, ο ΣΕΔΗΚ με έγγραφο  του προτείνει την οργάνωση Ημερίδας θέμα ‹‹Εφαρμογή Δακοκτονίας στην Κρήτη- Προβλήματα  και Προτάσεις».

Στην οργάνωση της ημερίδας αυτή  προσκαλεί να συμμετάσχουν το ΥπΑΑΤ , την Περιφέρεια,  τις  Αντιπεριφέρειες της Κρήτης, το ΓΡΕΩΤΕ το Ινστιτούτο Ελιάς Χανίων και άλλους εμπλεκομένους Φορείς με την παρουσίαση αναλόγων εισηγήσεων.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, θετικά απάντησαν η Περιφέρεια Κρήτης, οι  Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Αντιπεριφερειών Κρήτης, το Ινστιτούτο Ελιάς  και το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης,

Από πλευράς ΥπΑΑΤ  η αρμόδια υπηρεσία γνώρισε ότι αδυνατεί να συμμετάσχει λόγω φόρτου εργασιών, αλλά από τον ΣΕΔΗΚ πληροφορούμαστε ότι επειδή η συμμετοχή του Υπουργείου θεωρείται  κομβικής σημασίας στο όλο θέμα, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει  εκπροσώπηση του».

 

mesaralive  13 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα