Θραύση κάνει το νέο δαχτυλίδι για τους singles

https://www.newmoney.gr/  08 July, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Θραύση κάνει το νέο δαχτυλίδι για τους singles

Τί είναι το δαχτυλίδι που γίνεται το νέο σύμβολο των singles;

Το pear ring των singles είναι το δαχτυλίδι που δείχνει ότι είστε ελεύθεροι και ανοιχτοί στο να γνωρίσετε κάποιον. Εχει γίνει η αγαπημένη λύση όλο και περισσότερων singles, ενώ λατρεύεται από τον κόσμο του TikTok και παρουσιάζεται ως η ιδανική διαφυγή όσων αντιπαθούν τις εφαρμογές γνωριμιών.

Tinder και Badoo, οι δυο αυτές εφαρμογές γνωριμιών έχουν τα τελευταία χρόνια, γαλουχήσει μια νέα «διαδικτυακή οικειότητα», η οποία έχει βαθύ και πολύ πραγματικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Είναι κάτι σαν το google, αλλά αντί να ψάχνουμε για πληροφορίες ψάχνουμε την αγάπη. Ο τρόπος με τον οποίο αναζητούμε την αδελφή ψυχή μας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια με τον ίδιο ρυθμό που εξελίσσεται και η τεχνολογία. Και αν και πολλοί άνθρωποι στρέφονται στις εφαρμογές γνωριμιών επειδή είναι οι ευκολότεροι και ταχύτεροι τρόποι να γνωρίσουν κάποιον, αυτές με τη σειρά τους παρουσιάζουν τις δικές τους προκλήσεις.

Pear Ring
H Pear, μια εταιρεία με έδρα την Αγγλία, δίνει τη λύση σε όλους όσους επιθυμούν να συνδεθούν μέσω φυσικής παρουσίας με άλλους ανθρώπους, να βγουν ραντεβού και γενικότερα να φλερτάρουν. Το Pear Ring είναι ένα δαχτυλίδι που λειτουργεί ακριβώς αντίθετα από ένα δαχτυλίδι αρραβώνων ή μια βέρα. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ξεκάθαρο στοιχείο για τους άλλους ότι είστε ελεύθεροι και έτοιμοι να γνωρίσετε έναν νέο ερωτικό σύντροφο. Το δαχτυλίδι κοστίζει €23.95, μπορεί να φορεθεί σε όποιο δάχτυλο θέλετε και ουσιαστικά σας συνδέει οπουδήποτε κι αν πάτε, με μια μεγάλη κοινότητα singles. Η διαφορά είναι ότι η σύνδεση είναι φυσική και όχι ψηφιακή. Δεν γίνεστε μέλος μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής γνωριμιών, ούτε φτιάχνετε προφίλ σε μια ιστοσελίδα. Απλά το φοράτε και είστε έτοιμοι για γνωριμίες.

Το Pear Ring έχει ήδη γίνει διάσημο ανάμεσα σε μεγάλο κοινό παγκοσμίως και σε αυτό βοήθησε ιδιαιτέρως η εφαρμογή του TikTok, η οποία έχει γεμίσει με μια πληθώρα βίντεο που εξυμνούν τις ιδιότητες του δαχτυλιδιού – ήδη το trend σημειώνει 4,8 εκατ. προβολές. Gen Zeders και Millenials απολαμβάνουν να μιλάνε πλέον διά ζώσης με πιθανούς συντρόφους, χωρίς να μεσολαβούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, ο ιστότοπός τους αναφέρει ότι το απόθεμά τους έχει εξαντληθεί κατά 93%, ενώ το Instagram τους έχει συγκεντρώσει πάνω από 162.000 followers.

Κοινωνικό πείραμα
Η ιστοσελίδα της Pear κάνει λόγο για ένα παγκόσμιο κοινωνικό πείραμα που ξεκινάει όταν φοράει κανείς το δαχτυλίδι της. Τι σημαίνει αυτό; «Αν 1,2 δισεκατομμύρια εργένηδες σε όλο τον κόσμο φορούσαν ένα μικρό πράσινο δαχτυλίδι στο δάχτυλό τους για να δείξουν ότι είναι εργένηδες, δεν θα χρειαζόμασταν εφαρμογές γνωριμιών», αναφέρει η Pear. Η εταιρεία έχει σίγουρα αξιοποιήσει κάτι πολύ πραγματικό και παγκόσμιο, την κόπωση από τις εφαρμογές γνωριμιών και τον αγώνα να μετακινηθεί η γνωριμία εκτός σύνδεσης και να επιστρέψει ξανά στον «πραγματικό κόσμο». Τώρα που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε τόσο συνηθισμένοι στο να σαρώνουμε δεξιά και αριστερά και να κουβεντιάζουμε λίγο μέσω των εφαρμογών, η ιδέα να προσεγγίσουμε κάποιον στην πραγματική ζωή και να υποταχθούμε στην τρομακτική προοπτική της απόρριψης φαίνεται εντελώς ξένη – παρόλο που πρέπει να το κάνουμε αυτό αν όντως θέλουμε να γνωρίσουμε κάποιον.

Εδώ έγκειται και η ιδέα του κοινωνικού πειράματος. Για πάρα πολύ καιρό έχουμε επικεντρωθεί στις εφαρμογές γνωριμιών που μειώνουν το αρνητικό συναίσθημα της απόρριψης και παραμελήσαμε να σκεφτούμε ότι έτσι έχουν επίσης μειώσει τη χαρά της εύρεσης της αγάπης και του φλερτ. Με αυτό ως δεδομένο, το δαχτυλίδι αποτελεί έναν τρόπο για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση, διακριτικά και χωρίς να χρειαστεί να νιώσουμε την απόρριψη. Το Pear υποστηρίζει ότι δεν θα χρειαζόμασταν εφαρμογές γνωριμιών αν οι εργένηδες φορούσαν μικρά πράσινα δαχτυλίδια.

Βέβαια, ίσως να μην χρειαζόμασταν μικρά πράσινα δαχτυλίδια αν ήμασταν λίγο πιο γενναίοι. Ισως το pear να κάνει όντως μια κοινωνική αλλαγή στον τρόπο που συναντούμε συντρόφους και να μας επιστρέψει σε μια εποχή που το φλερτ γινόταν μόνο διά ζώσης. Σε μια εποχή, ωστόσο, που τρέχουμε προς την κλιματική καταστροφή, δεν νομίζω ότι είναι σοφό να αγοράζουμε δαχτυλίδια τα οποία είναι κατασκευασμένα από μη βιοδιασπώμενη σιλικόνη και έχουν σχεδιαστεί για να ξεκινήσουν μια συζήτηση που μπορούμε ήδη να κάνουμε, χωρίς δαχτυλίδι.

 

https://www.newmoney.gr/  08 July, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα