Θρήνος στο Ρέθυμνο για τον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη

  20 April, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Θρήνος στο Ρέθυμνο για τον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη

Θρηνεί το Ρέθυμνο τον χαμό του 55χρονου Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη από την Ελεύθερνα, που έχασε τη ζωή του το πρωί στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Ελασσόνα.

Γονείς του ήταν ο Απόστολος και η Ελένη Τζανιδάκη. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μανώλη και τον Απόστολο, οι οποίοι υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.  Ζούσε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.

Υπήρξε Αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, υπηρέτησε σε μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα, επίσης στο ΓΕΣ και στο ΝΑΤΟ για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί πραγματοποιούσε την πρώτη του έξοδο για επιθεώρηση στα φυλάκια ευθύνης του μετά την πρόσφατη προαγωγή του στον βαθμό του Υποστρατήγου και την τοποθέτηση του ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο που κατέπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο υπάρχουν πεσμένα καλώδια από κολώνα της ΔΕΗ, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν το ελικόπτερο συγκρούστηκε στα καλώδια ή αν κατά την πτώση του τα παρέσυρε.

Όπως αναφέρει το rethemnosnews.gr, ο εκλιπών διατηρούσε στενές σχέσεις με την ιδιαίτερη πατρίδα του και την ευρύτερη περιοχή και πριν λίγες ημέρες εόρτασε το Πάσχα στην Ελεύθερνα με συγγενείς και φίλους.

 

daynight.com.gr

 

  20 April, 2017 ΚΟΣΜΟΣ