Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα τροχαία από το 2010 μέχρι σήμερα

  28 February, 2020 ΑΡΘΡΑ
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα τροχαία από το 2010 μέχρι σήμερα

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο-Candia πραγματοποίησε με επιτυχία την Πανηγυρική Συνεστίαση Φεβρουαρίου την Τρίτη 25/02/2020 και ώρα 21:00 στο Marin dream Hotel.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:  Ο Υποδιοικητής Τροχαίας Ηρακλείου & Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης Στέλιος Καρακούδης  & ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.  Γιάννης Λιονάκης.

Θέμα ομιλίας: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».

 
Πρώτος το λόγο πήρε ο Υποδιοικητής Τροχαίας Ηρακλείου & Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης κος ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ και σε οπτικοακουστικό υλικό μας παρουσίασε πολλά στοιχεία και στατιστικά από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου:

«Από το 2010 μέχρι και σήμερα στην Περιφέρεια της Κρήτης υπάρχει μία σημαντική μείωση στον αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα σε ποσοστό που αγγίζει το 30%. Για παράδειγμα ενώ το 2010 στην Κρήτη είχαμε 82 νεκρούς, το 2017 φθάσαμε να έχουμε 55, ενώ το 2018 είχαμε 58 νεκρούς.

Ομοίως και σαν χώρα τα τελευταία δέκα έτη έχουμε επιτύχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μείωσης των θανάσιμων τροχαίων ατυχημάτων (σε ποσοστό που αγγίζει το 52%) σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο όμως, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμό θανάτων από οδικά ατυχήματα.

Υπό το πρίσμα αυτό τα τροχαία, ναι, αποτελούν μάστιγα για τον τόπο μας. Συνεπώς υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε μέσα από κάθε μας ενέργεια».

 

Μετά στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α. κος Γιάννης Λιονάκης, γνωστός από τη μακρόχρονη ενασχόληση και εμπειρία του σε θέματα οδικής ασφάλειας, και μας παρουσιάσει σημαντικές παραμέτρους για την οδική ασφάλεια, με έμφαση στη δική μας κρητική πραγματικότητα.

 

Ο κ. Λιονάκης ανέδειξε χρήσιμα στοιχεία για την καθημερινότητά στους δρόμους ενώ  ανέδειξε τον ρόλο
που μπορεί να διαδραματίσει η γυναίκα/μητέρα – γιαγιά μέσα στην οικογένειά της για τη θωράκιση
της ασφάλειας των αγαπημένων της.

Ακολούθησε διαδραστικό δικτυακό παιχνίδι γνώσεων σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Στον νικητή δόθηκε ένα Bluetooth hands free για ασφαλή οδήγηση στο αυτοκίνητο, έπαθλο-δώρο από τον Υποδιοικητής Τροχαίας Ηρακλείου.

Νικητής αναδείχθηκε ο π.Προεδρος του Ομίλου 2015-2016 ροτ. Νίκος Φλυτζανής.

 

Μετά την ολοκλήρωση των ερωτήσεων – απαντήσεων η Πρόεδρος ροτ. Έλενα Κουντουράκη ευχαρίστησε τους ομιλητές για την ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη σε όλους μας ομιλία τους
και τους παρέδωσε απ’ ένα Ενθύμιο-Ευχαριστήριο.

 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλά μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του Ομίλου μας, ο β. Διοικητή ροτ. Γιάννης Ιεραπετρίτης και ο Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης αγαπ. Μιχάλης Βλατάκης.

 

  28 February, 2020 ΑΡΘΡΑ