Τί γεύση έχουν τα Θεοφάνεια;

Παραδοσιακά και σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη τα Θεοφάνεια δεν συνδέονται με κάποιο συγκεκριμένο φαγητό ή κάποιο ιδιαίτερο διατροφικό έθιμο. Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας την ημέρα εορτασμού των Φώτων τρώνε ψάρια και θαλασσινά. Λίγο ο αγιασμός των υδάτων που συνδέει την ημέρα αυτή με τη θάλασσα λίγο η πληθωρική κρεατοφαγία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έχουν προηγηθεί, τα Θεοφάνεια είναι μια ευκαιρία για «αποτοξίνωση». Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μεγάλη γιορτή η οποία στη μνήμη των περισσότερων συνδέεται με κάποιο επίσημο γεύμα εντός ή εκτός σπιτιού, ειδικά αν στο άμεσο περιβάλλον, οικογενειακό ή φιλικό, υπάρχουν εορτάζοντα πρόσωπα. Ο καθένας από εμάς λοιπόν έχει τη δική του γεύση για τα Θεοφάνεια, είτε έρχεται ως μνήμη από τα παιδικά χρόνια είτε αποτελεί μια «μοντέρνα παράδοση» που ο ίδιος έχει δημιουργήσει μεγαλώνοντας.
Δείτε επίσης
- Τέμπη: η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ανοίγει τον δρόμο για τη δίκη
- Αλέξης Τσίπρας: Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Τι γράφει,πότε βγαίνει στα βιβλιοπωλεία
- Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται «πολύ κοντά» σε συμφωνία, λέει ο Λευκός Οίκος
- Τελικά γιατί αγαπάμε τόσο το φθινόπωρο; Η επιστήμη απαντά
- Πόθεν Έσχες: Τι δηλώνει το «δίδυμο ΟΠΕΚΕΠΕ» Αυγενάκη - Βορίδη