Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών

  19 May, 2023 ΑΡΘΡΑ
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών

Τη δική του πρόγνωση για τον καιρό την Κυριακή (21/5) των εκλογών έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook «Με λασποβροχές θα ψηφίσουμε, με μπόρες και χαλάζια θα επιστρέψουν οι ετεροδημότες».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τον καιρό των εκλογών:
«Ύφεση θα παρουσιάσει η αστάθεια σήμερα και αύριο (Παρασκευή-Σάββατο 19-20/5) στη χώρα μας με τις βροχές να είναι πολύ περιορισμένες και στα ορεινά και οι άνεμοι να μην δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση το Σάββατο στο νότιο Ιόνιο που θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες έως 7-8 μποφόρ.

Ωστόσο από το Σάββατο το βράδυ και από τα δυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες την Κυριακή των εκλογών θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Η έντονη αστάθεια θα συνεχιστεί και από τη Δευτέρα και σχεδόν όλη την εβδομάδα.

Όλες αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε λίγο πιο χαμηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι άνεμοι- κυρίως βοριάδες- δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλάσσια ταξίδια!».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο
 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για αύριο Σάββατο (20/5) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε στις εκλογές την Κυριακή (21/5)
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

 

  19 May, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα