Τι κρύβει η παρέμβαση Καραμανλή και οι βολές κατά Τσίπρα

Ραβανός Αρης   28 June, 2015 ΓΝΩΜΕΣ
Τι κρύβει η παρέμβαση Καραμανλή και οι βολές κατά Τσίπρα

Εξουδετερώνει τα σενάρια περί πολιτικού φλερτ με τον Πρωθυπουργό

Σε ηχηρή παρέμβαση με πολλαπλά μηνύματα και ευθεία βολή προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προέβη ο Κώστας Καραμανλής με μια δήλωση που προκαλεί από το πρωί του Σαββάτου, μεγάλη συζήτηση σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Στη σκιά της τυχοδιωκτικής κίνησης του Πρωθυπουργού, όπως τη χαρακτηρίζει η ΝΔ, ο κ. Καραμανλής επέλεξε να στείλει το δικό του μήνυμα, υπερασπιζόμενος την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για άφρονες επιλογές που εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες.

Και μόνο η αναφορά περί αφρόνων επιλογών ήταν ικανή να ενισχύσει σημαντικά τα επιχειρήματα της ΝΔ, ενώ παράλληλα εξουδετερώνει πλήρως τα όποια κατά καιρούς σενάρια είχαν εμφανιστεί με διαρροές κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ, περί πολιτικού φλερτ του κ. Τσίπρα με τον πρώην Πρωθυπουργού, ανιψιού του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού που είχε πολύ μετά τα μεσάνυχτα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αποκτά πολλαπλή πολιτική σημασία, καθώς έγινε μετά από πολλά χρόνια δημόσιας σιωπής.

Οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς συμφώνησαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει και οφείλει να ηγηθεί του ευρωπαϊκού μετώπου στην πολιτική μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη.

«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού» αναφέρει ο κ. Καραμανλής στη δήλωσή του και συνεχίζει: «Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες».

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η πληροφορία, ότι πριν από την δήλωσή του ο κ. Καραμανλής είχε συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Μάλιστα για τον κ. Παυλόπουλο, στενό συνεργάτη του ιδρυτή της ΝΔ και «πατριάρχη» της ελληνικής κεντροδεξιάς που έβαλε την χώρα στην τότε ΕΟΚ, πολλοί στη ΝΔ λένε ότι πρέπει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες στην παρούσα φάση και στα πλαίσια που του ορίζει το Σύνταγμα να κάνει ότι είναι δυνατόν να μην αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πηγή: tovima.gr

 

Ραβανός Αρης   28 June, 2015 ΓΝΩΜΕΣ