Αλήθεια τι πρέπει να κοιτάμε για να επιλέξουμε το πιο νόστιμο καρπούζι; Παρακάτω θα βρείτε έξυπνα τρικ!
Tα σημάδια στο περίβλημα του καρπουζιού:Απόφυγε εκείνα με λευκά σημεία και προτίμησε εκείνα με κίτρινα. Τα λευκά δείχνουν πως το καρπούζι κόπηκε προτού να έχει ωριμάσει ιδανικά στον ήλιο.
Tα σημάδια από τις μέλισσες: Είναι εκείνα τα σημεία που μοιάζουν με μικρές κερήθρες και δείχνουν ότι οι μέλισσες προσπάθησαν να το γονιμοποιήσουν. Τα σημάδια αυτά είναι ένδειξη ενός γλυκού και ώριμου καρπουζιού.
Το φύλο του καρπουζιού: Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογυλλά πιο μικρά θηλυκά. Τα πιο νόστιμα και γλυκά είναι τα θηλυκά καρπούζια και για να πάρουν τα στρογγυλό σχήμα τους, πάλεψαν με τον ήλιο και το νερό.
Το μέγεθος του καρπουζιού: Το μεγάλο μέγεθος δεν σηματοδοτεί πιο νόστιμο καρπούζι. Ο κανόνας θέλει τα μεσαίου μεγέθους καρπούζια να είναι και τα καλύτερα.
Και το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι από το καρπούζι, είναι πράσινο, κόπηκε ενώ ήταν άγουρο ακόμα. Προτίμησε το κοτσάνι που δείχνει ξεραμένο.
Πηγή:Shape.gr
Δείτε επίσης
- 11η Σεπτεμβρίου 2001: Όλα όσα συνέβησαν την ημέρα που συντάραξε τον κόσμο
- HΠΑ-Debate: Κέρδισε τις εντυπώσεις η Κάμαλα Χάρις
- Μεγάλος πόλεμος ή πανδημία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις του Μπιλ Γκέιτς για το άμεσο μέλλον
- Μ. Ντράγκι: Οι πέντε παρεμβάσεις που χρειάζεται τώρα η Ευρώπη
- Συζητήσεις για κοινό Πάσχα για Ορθόδοξους και Καθολικούς – Τι είπε ο Βαρθολομαίος