Τι συμβαίνει με την αγορά του ελαιολάδου - Τα μηνύματα της νέας χρονιάς

Η στασιμότητα στο χώρο του ελαιολάδου, η μικρή ζήτηση και η τιμολόγηση του προϊόντος σε τιμές χαμηλές είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην αγορά.
Οι τιμές - δυστυχώς- λόγω των διεθνών πιέσεων και των συνθηκών σε εγχώρια και διεθνή αγορά, είναι χαμηλές και κυμαίνονται από 2.10 ως 2.40, όταν φυσικά μιλάμε για λάδι τριών γραμμών. Δηλαδή ποιοτικό προϊόν το οποιο αυτή τη χρονική περίοδο ειναι σπάνιο στην Κρήτη.
Το ευχάριστο βέβαια στο χώρο του λαδιού ειναι ότι η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που πέρασε. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του χώρου, τα μηνύματα είναι θετικά.
Οι πολλές βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός οτι η διαδικασία της δακοκτονίας έχει ξεκινήσει νωρίς, κάνουν τους ελαιοπαραγωγούς να αισιοδοξούν.
«θα έχουμε μια χρονιά καλή. Σίγουρα καλύτερη από πέρυσι. Δε θα μιλάμε για μια υπερπαραγωγή, όμως σίγουρα οι αγρότες θα δουν το λάδι να έχει καλύτερες τιμές από ότι τη χρονιά που πέρασε, η οποια ηταν καταστροφική», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Καμπιτάκης, μέλος της ΟΑΣΝΗ.
Σε ότι αφορά την τιμή του λαδιού, αυτή είναι πιθανό να φτάσει ως και τα 3 ευρώ, φυσικά με βάσει τα μηνύματα που λαμβάνονται ως σήμερα.
Δείτε επίσης
- A1 EΠΣΗ: Εκτός έδρας τεσσάρα για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
- Επιτροπή Διοίκησης-Λειτουργίας&Συντήρησης Φράγματος Φανερωμένης:Απολογισμός αρδευτικής περιόδου 2025
- Τυμπάκι:Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Χριστοδουλάκη–ανθρώπου της εκπαίδευσης και της προσφοράς
- Δημογραφικός «κατήφορος» και στην Κρήτη- αύξηση γεννήσεων μόνο στο Ρέθυμνο
- “Υπέρ της ισόρροπης ανάπτυξης και της οδικής διασύνδεσης με το νέο Αεροδρομιο Καστελλίου”
Σχετικά άρθρα
- H ισχύς εν τη ενώσει για μια καλύτερη παραγωγή ελαιοκάρπου και ελαιολάδου
- Κρήτη: Αλλαγές στην ελαιοκαλλιέργεια φέρνει η απαγόρευση δραστικής ουσίας
- Αυτή είναι η ανώτερη τιμή για το λάδι στις ελάχιστες αγοραπωλησίες που γίνονται
- Τί γίνεται με τις αγροτικές επιδοτήσεις και το μέλλον τους
- «Χαμηλές πτήσεις» για το κρητικό λάδι, την περίοδο του…κορωνοϊού – Πως διαμορφώνεται η αγορά