Τι συμβαίνει με την αγορά του ελαιολάδου - Τα μηνύματα της νέας χρονιάς

mesaralive.gr  13 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Τι συμβαίνει με την αγορά του ελαιολάδου - Τα μηνύματα της νέας χρονιάς

Η στασιμότητα στο χώρο του ελαιολάδου, η μικρή ζήτηση και η τιμολόγηση του προϊόντος σε τιμές χαμηλές είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην αγορά.


Οι τιμές - δυστυχώς- λόγω των διεθνών πιέσεων και των συνθηκών σε εγχώρια και διεθνή αγορά, είναι χαμηλές και κυμαίνονται από 2.10 ως 2.40, όταν φυσικά μιλάμε για λάδι τριών γραμμών. Δηλαδή ποιοτικό προϊόν το οποιο αυτή τη χρονική περίοδο ειναι σπάνιο στην Κρήτη.

Το ευχάριστο βέβαια στο χώρο του λαδιού ειναι ότι η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που πέρασε. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του χώρου, τα μηνύματα είναι θετικά.

Οι πολλές βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός οτι η διαδικασία της δακοκτονίας έχει ξεκινήσει νωρίς, κάνουν τους ελαιοπαραγωγούς να αισιοδοξούν.

«θα έχουμε μια χρονιά καλή. Σίγουρα καλύτερη από πέρυσι. Δε θα μιλάμε για μια υπερπαραγωγή, όμως σίγουρα οι αγρότες θα δουν το λάδι να έχει καλύτερες τιμές από ότι τη χρονιά που πέρασε, η οποια ηταν καταστροφική», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Καμπιτάκης, μέλος της ΟΑΣΝΗ.

Σε ότι αφορά την τιμή του λαδιού, αυτή είναι πιθανό να φτάσει ως και τα 3 ευρώ, φυσικά με βάσει τα μηνύματα που λαμβάνονται ως σήμερα.

 

mesaralive.gr  13 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ