Τι θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στη ΔΕΘ -Οι έξι προτεραιότητες

  17 September, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τι θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στη ΔΕΘ -Οι έξι προτεραιότητες

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται πλήρως απομονωμένη και σε ελεύθερη πτώση, τόσο από την έκρηξη της ακρίβειας, όσο και από την υπόθεση των υποκλοπών σε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους.

«Η κοινωνική ανάγκη για δικαιοσύνη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και διαπερνά όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της ζωής» έλεγαν στελέχη που μετείχαν στην προετοιμασία του προγράμματος που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας στην κοινωνική, οικονομική και φορολογική δικαιοσύνη, μέχρι την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανιστεί με «πρωθυπουργικό προφίλ» , με την ομιλία του να χαρακτηρίζεται «οραματική», αφού θα παρουσιάσει ένα παντελώς διαφορετικό, δημοκρατικό και προοδευτικό μοντέλο και πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Στην ομιλία του θα δοθεί έμφαση στον κόσμο της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά. Παράλληλα θα κάνει άνοιγμα και στη μεσαία τάξη ενώ στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των βαρών, θα προβλέπονται και εμβληματικές δράσεις αναδιανομής.

Οι 6 προτεραιότητες που θα αναφέρει ο Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει έξι εθνικές προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ:

  1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.
  2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ
  4. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή, στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
  5. Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ
  6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Η πρόταση που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας όπως έλεγαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα ρεαλιστική και κοστολογημένη και βασίζεται σε εθνικούς αλλά και κοινοτικούς πόρους. Τόσο μέσα από αλλαγές που θα γίνουν στην κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ όσο και σε μεγάλες θεσμικές και διαρθρωτικές τομές.

 

  17 September, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα