Τι θα γίνει με τις συμμαχίες στο Δήμο Φαιστού

Πατρις  05 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τι θα γίνει με τις συμμαχίες στο Δήμο Φαιστού

Εύκολο έργο, μετά από τα ποσοστά της τάξης του 64% που κατάφερε να επιτύχει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, έχει ο νέος δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Τα «μοιρασμένα» σχεδόν διά του τέσσερα ποσοστά της πρώτης Κυριακής, δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση να προβληματίζουν την παράταξη «Τολμάμε μαζί» που έχει ήδη βρει τους συμμάχους για να προχωρήσει την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές.

Σαφέστατα οι 8 έδρες που κατάφερε να κερδίσει ο Γρηγόρης Νικολιδάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν επαρκούν για να διοικήσει τον Δήμο Φαιστού και θεωρητικά, οι συμμαχίες και οι συγκλίσεις θα θεωρούνταν αρκετά δύσκολες.

 
Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η συνεργασία Νικολιδάκη και Μαθιουδάκη.

Οι 6 έδρες ωστόσο που έχει κερδίσει ο τρίτος υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μαθιουδάκης, μοιάζουν περισσότερο από αρκετές για μια ασφαλή διοίκηση, που θα μπορέσει να παράξει και έργο.

Σε αυτή τη λογική μοιάζει να κινείται ο Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας είχε ταχθεί υπέρ των ευρύτερων συνεργασιών.

Παρά το γεγονός βέβαια ότι ο Γρηγόρης Νικολιδάκης και η παράταξη «Τολμάμε μαζί» δείχνουν πως έχουν εξασφαλίσει τις έδρες εκείνες που τους επιτρέπουν την αυτοδυναμία, κινούνται σε μια λογική ευρύτερων συνεργασιών, εφόσον βέβαια οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων συγκλίνουν στον προγραμματικό λόγο και στις θέσεις της παράταξης.

Με δεδομένο ότι κατ’ αρχάς, στελέχη της παράταξης Πετρακογιώργη υπήρξαν στο παρελθόν συνεργάτες με τον Γρηγόρη Νικολιδάκη, αλλά και με δεδομένες τις ήπιες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Νικολιδάκη και Νικολακάκη, φαίνεται πως στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, οι τόνοι αναμένεται να παραμένουν χαμηλοί και οι συνεργασίες μπορούν να είναι ευρύτερες.

 

Πατρις  05 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ