Τιμή έκπληξη για το ιστορικό ξενοδοχείο Ανθούσα στη Χερσόνησο

economistas.gr  09 November, 2018 ΑΡΘΡΑ
Τιμή έκπληξη για το ιστορικό ξενοδοχείο Ανθούσα στη Χερσόνησο

Έναντι 18 εκατ. ευρώ πωλήθηκε, μέσω πλειστηριασμού, το ιστορικό ξενοδοχείο Ανθούσα στην Κρήτη, αγαπημένος προορισμός του Ανδρέα Παπανδρέου και του Ούλωφ Πάλμε, στο οποίο είχαν φιλοξενηθεί την δεκαετία του 1980 πολλές διεθνείς προσωπικότητες.

Το τίμημα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της Τράπεζας Πειραιώς η οποία εκτιμούσε ότι το τίμημα από τον πλειστηριασμό του ακινήτου θα διαμορφωθεί στο ζώνη των 15 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποτυπώνει το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον τουριστικό τομέα. Σημειώνεται η αρχική τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν τα 13 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε παρακμή, αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης και των μεγάλων χρεών, προβλήματα που οδήγησαν στον πλειστηριασμό του από την Τράπεζα Πειραιώς. Ο πλειστηριασμός, μετά από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις, ολοκληρώθηκε χθες και μάλιστα με τιμή κατά 40% υψηλότερη της τιμής εκκίνησης κάτι που δεν έχει συμβεί πολλές φορές σε ανάλογους πλειστηριασμούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο αποκτήθηκε από θυγατρική εταιρία της αεροπορικής εταιρίας Sky Express η οποία εκτελεί πτήσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα αεροσκάφη της εταιρίας πετούν σε Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Ιωάννινα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσος, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κύθηρα, Κω, Λέρο, Λήμνο, Μήλο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σητεία, Σκιάθο, Σκύρο, Σύρο, Χίο, Χανιά.

Η εταιρία Sky Express ανήκει στον όμιλο Γρύλλου ο οποίος ελέγχει επίσης την Swissport. Η αγορά του ξενοδοχείου, εκτιμάται, ότι εντάσσεται στην πρόθεση της εταιρίας να ενισχύσει την παρουσία της και στον τομέα της φιλοξενείας.

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης εκτείνεται σε δύο τριώροφα κτίρια, ενώ θα χρειαστούν πρόσθετες επενδύσεις για την ανακαίνισή του.

 Το υψηλό τίμημα που επετεύχθη, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της Τράπεζας Πειραιώς  δείχνει ότι η αγορά ανοίγει, το ενδιαφέρον διευρύνεται και τα νομικά εμπόδια, που στην αρχή καθυστέρησαν πολύ τη διαδικασία, σταδιακά εξομαλύνονται.

 

economistas.gr  09 November, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα