Τίμησαν τη μνήμη των 62 Μαρτύρων

  23 June, 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Τίμησαν τη μνήμη των 62 Μαρτύρων

Πλήθος κόσμου στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες

Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλη Λαμπρινού, του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, των βουλευτών κ.κ. Βαρδάκη, Μιχελογιαννάκη, Ηγουμενίδη, Αυγενάκη, Κεγκέρογλου, Δανέλλη, του  Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, τοπικών φορέων, σωμάτων ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε ομιλία από τη φιλόλογο Μάρα Παναγιωτάκη και κατάθεση στεφάνων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε σχετικά: «Η εκτέλεση των 62 συμπατριωτών μας, τον Ιούνιο του 1942, στην περιοχή Ξηροποτάμου του Γαζίου, αποτελεί εμβληματικό γεγονός της συλλογικής μας Μνήμης. Οι 62 Εθνομάρτυρες –μεταξύ των οποίων και ο Μηνάς Γεωργιάδης, Δήμαρχος του Ηρακλείου από το 1934 έως το 1940– αντιμετώπισαν με θάρρος κι αποφασιστικότητα τα όπλα των εισβολέων, περήφανοι για την θυσία που προσέφεραν στο υπέρτατο ιδανικό της Ελευθερίας.

Προσφέροντας στην πατρίδα την ίδια την ζωή τους, οι 62 Μάρτυρες παραμένουν πάντα φωτεινό παράδειγμα των αγώνων του λαού μας για αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία».

 

  23 June, 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ