Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του «Λόγιου» στον Άγ. Ιωάννη Φαιστού

mesaralive.gr  15 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του «Λόγιου» στον Άγ. Ιωάννη Φαιστού

O Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Δήμο Γόρτυνας, την Τ.Κ. Αγ.Θωμά, τον Π.Σ. Αγ. Ιωάννη Φαιστού, τον Π.Σ. Αγ.Θωμά <<Ο Λόγιος>> και την Ενορία Αγ.Θωμά, πραγματοποίησαν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 με πολύ μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, την τιμητική εκδήλωση με θέμα: <<Μνήμη χαΐνη Δημητρίου Βαρούχα Λόγιου>>, στον οικισμό <<Άγιος Ιωάννης>> Δ.Φαιστού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Λογίου ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακαρίου.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο στον Αγ.Ιωάννη Δ.Φαιστού, στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, όπου έγινε η έναρξη της εκδήλωσης με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φαιστού κ. Αρμουτάκη Γεωργίου, του Δημάρχου Γόρτυνας κ. Σχοιναράκη Νικόλαου, του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Μακαρίου και των Προέδρων των Π.Σ. Αγ. Ιωάννη και Αγ.Θωμά.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησαν πολύ σημαντικές ομιλίες σχετικά με τη ζωή και τη δράση του Λόγιου στα χρόνια της τουρκοκρατίας στη Μεσαρά από τους κ.κ. Δημήτριο Σάββα, Δημήτριο Πετράκη, Κ.Ι. Βασιλάκη και Μιχάλη Παπαηλιάκη.

Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, με τη συνοδεία του Αντώνη Σαλούστρου (λαγούτο), παρουσίασε το τραγούδι του Λόγιου, το οποίο έχει γράψει και μελοποιήσει ο ίδιος.

Την εκδήλωση συντόνισε με απόλυτη επιτυχία ο Δημοσιογράφος κ. Κώστας Βασιλάκης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι ομιλητές, οι καλλιτέχνες και ο συντονιστής της εκδήλωσης, τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Φαιστού με ένα αναμνηστικό αντίγραφο του δίσκου της Φαιστού και παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα και μπουφές με καφέ, αναψυκτικά και τοπικά εδέσματα.

Ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί θερμά τους εκλεκτούς ομιλητές μας, τους καλλιτέχνες, τους συνδιοργανωτές, αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση αυτή.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους παρακάτω χορηγούς, που προσέφεραν τόσο υλικά όσο και με προσωπική εργασία:

  • Οικογένεια Λογιάδη
  • Π.Σ. Αγ.Ιωάννη Φαιστού
  • Π.Σ. Αγ.Θωμά <<Ο Λόγιος>>
  • Ενορία Αγ.Θωμά
  • Ξενία Φαιστός

 

mesaralive.gr  15 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα