Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη
Από φθινόπωρο οι εργασίες για κοιτάσματα στην Κρήτη
Το φθινόπωρο προβλέπεται να αρχίσουν από την ανάδοχο κοινοπραξία των Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ οι μελέτες στις δύο παραχωρήσεις στην Κρήτη για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Αυτό προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα έναρξης της πρώτης φάσης ερευνών στα δύο θαλάσσια μπλοκ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασαν προχθές υψηλόβαθμα στελέχη της γαλλικής Total στη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Αριστοφάνη Στεφάτο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικεφαλής του κλιμακίου της Total ήταν ο Μπερνάρντ Κλεμέν, αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της εταιρείας το οποίο είναι υπεύθυνο για την περιοχή της Κασπίας και της Νότιας Ευρώπης.
Δείτε επίσης
- Εφορία:Πρόστιμα για εκπρόθεσμη δήλωση ακόμα αν δεν προκύπτει υποχρέωση για πληρωμή φόρου
- Euroleague: πού και πότε θα δείτε τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού
- Η επιστήμη ξέρει γιατί οι άνδρες ζουν λιγότερο
- Αγροτοκτηνοτρόφοι Κρήτης: προγραμματίστηκαν διαμαρτυρίες σε Ηράκλειο και Αθήνα
- Αλλαγή ώρας: Γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω την Κυριακή
Σχετικά άρθρα
- Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην έρευνα υδρογονανθράκων σε Δ. Ελλάδα & Κρήτη
- Yδρογονάννθαρακες: Πότε αναμένονται δοκιμαστικές γεωτρήσεις σε Κρήτη
- Υδρογονάνθρακες: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις σεισμικές έρευνες
- ΕΔΕΥΕΠ: Έως και 3,5 δισ. βαρέλια οι δυνητικοί πόροι υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
- Υδρογονάνθρακες: Πώς η ExxonMobil θα φέρει νωρίτερα τις γεωτρήσεις της Κρήτης





