Το  δένδρο “Μη με λησμόνει” !

mesaralive.gr  05 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Το  δένδρο “Μη με λησμόνει” !

Είναι ένα ψηλό δέντρο που ανθισμένο είναι πανέμορφο!

Ίσως και από τα ομορφότερα του κόσμου! Πολλοί το  δένδρο αυτό, το γνωρίζουν με το όνομα « μη με λησμόνει»! Λένε ότι όποιος μυρίσει το λουλούδι  του,  στη συνέχεια ξεχνάει!  Φυσικά αυτή την εποχή του Ιούλη, η μυρωδιά του δεν περιγράφεται! Μια γυναίκα  που ρώτησα  80 ετών, μου είπε πως το όνομα του δένδρου «μη με λησμόνει»  το πήρε, γιατί δεν κάνει να το μυρίσεις γιατί θα ξεχνάς γρηγορότερα! Είναι κάτι  σαν το Αλτσχάιμερ δηλαδή! 
Δεν ξέρουμε κατά πόσο στέκει η ονομασία του δένδρου, αλλά εδώ που τα λέμε, και μεταφορικά να το πάρουμε, το σύνθημα που δίνει το άνθος του δένδρου «Μην με μυρίσεις γιατί θα με ξεχάσεις», πολλές φορές βρίσκει ανταπόκριση στις πρώτες σχέσεις των νέων κυρίως, που αφού «μύρισαν» το έτερο φύλλο, στη συνέχεια  το ξέχασαν!
Εγώ θα έλεγα να είχαμε όλοι από ένα τέτοιο δένδρο στην αυλή μας,  μόνο και μόνο για να μας δίνει το σύνθημα να μην ξεχνάμε τα αγαπητά μας πρόσωπα και τις υποχρεώσεις μας!
Ίσως δεν είναι τυχαίο που η ενορία του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο έχει έξω στον περιβάλλοντα χώρο ένα τέτοιο δένδρο, μάλλον θα εννοεί, ότι πρέπει να μας δίνει το σύνθημα και να μας θυμίζει, να μην ξεχνάμε τον Θεό , και να κάνουμε και χριστιανικές πράξεις!
 
Κείμενο – Φώτο: Γεώργιος Χουστουλάκης

 

mesaralive.gr  05 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα