Το ελαιόλαδο “διώχνει” τον καρκίνο του μαστού.

mesaralive  14 March, 2015 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Το ελαιόλαδο “διώχνει” τον καρκίνο του μαστού.

Λίγο ελαιόλαδο την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του μαστού.

Μία νέα μελέτη δείχνει πως το ελαιόλαδο εξαπολύει πολύπλευρη επίθεση στις δυνητικά καρκινογόνες βλάβες του DNA, εμποδίζοντας την ανάπτυξη του καρκίνου και οδηγώντας τα «άρρωστα» κύτταρα στην αυτοκαταστροφή.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Autonomaτης Βαρκελώνης, οι οποίοι αποφάσισαν να μάθουν γιατί προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την συστηματική κατανάλωση ελαιολάδου με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως διαφόρων μορφών καρκίνου.

Έτσι πραγματοποίησαν πειράματα με αρουραίους, διαπιστώνοντας ότι το ελαιόλαδο αναχαιτίζει ένα γονίδιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον μαστό.

Επιπλέον, απενεργοποιούσε πρωτεΐνες στις οποίες βασίζονται τα καρκινικά κύτταρα για να επιβιώσουν.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, προστάτευε το DNA από βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν στον καρκίνο, γράφουν στην επιθεώρηση «Carcinogenesis».

Οι ερευνητές συνιστούν να τρώμε 50 ml ή 10 κουταλάκια του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο την ημέρα, για όλη μας τη ζωή, για να αποκομίσουμε αυτά τα οφέλη.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, με περισσότερα από 4.500 κρούσματα να διαγιγνώσκονται ετησίως στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ελαιολάδου στον κόσμο: τρώμε 20 φορές περισσότερο λάδι απ' όσο οι Βρετανοί και δύο φορές περισσότερο απ' ό,τι οι Ιταλοί, οι οποίοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση ελαιολάδου.

 

Πηγή: tanea.gr

 

mesaralive  14 March, 2015 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα