
Μετά από έρευνες δύο ετών, η βρετανική κοινοβουλευτική Επιτροπή Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού για την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις χαρακτηρίζει το Facebook «ψηφιακό γκάνγκστερ», γράφει ο Guardian.
Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρία που ελέγχει το Facebook έχει παραβιάσει το νόμο περί ιδιωτικότητας και ανταγωνισμού και θα πρέπει να ρυθμιστεί επειγόντως, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι το Facebook σκόπιμα παραβίασε το νόμο περί ιδιωτικότητας και ανταγωνισμού και θα πρέπει επειγόντως να υπόκειται σε κανονιστική ρύθμιση, σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική έκθεση που καταγγέλλει την εταιρεία και τα στελέχη της ως «ψηφιακούς γκάνγκστερ».
Η έκθεση για την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις κατηγόρησε το Facebook ότι σκόπευε να παρεμποδίσει την έρευνά της, ώστε να μην αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να χειραγωγήσει τις εκλογές. «Η δημοκρατία κινδυνεύει από την κακόβουλη και αμείλικτη στόχευση των πολιτών με παραπληροφόρηση και εξατομικευμένες σκοτεινές διαφημίσεις από αδιευκρίνιστες πηγές, οι οποίες παρέχονται μέσω των μεγάλων δικτύων κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Ντάμιαν Κόλινς.
Δείτε επίσης
- Συμφωνία ειρήνης και όχι εκεχειρίας: Η απότομη αλλαγή στάσης Τραμπ στο ουκρανικό μετά τη συνάντηση
- Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: «Πρόοδος» χωρίς επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην Ουκρανία
- Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν για την Ουκρανία: Ελπίδες, επιφυλάξεις και επιπτώσεις
- Διπλωματικός “πονοκέφαλος” για Αθήνα: ανησυχεί η εμπλοκή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στη Μονή Σινά
- Τραμπ-Πούτιν: Θα του προτείνει αξιοποίηση σπάνιων γαιών στην Αλάσκα για να «πάρει» ειρήνη