Το Κογκρέσο επικύρωσε την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις

  07 January, 2021 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Το Κογκρέσο επικύρωσε την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις

Το αμερικανικό Κονγκρέσο επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν , έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ , κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία διακόπηκε από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Το σώμα αρχικά απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία την προσπάθεια συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εμποδίσουν την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Αριζόνα, απορρίπτοντας την ένσταση με 93 ψήφους έναντι 6. Ακολούθησε η επίσης με συντριπτική πλειοψηφία επικύρωση της εκλογή στη πολιτεία της Πενσυλβάνια όπου οι γερουσιαστές υπερψήφισαν με 92 υπέρ και 7 κατά.

Τραμπ: «Θα γίνει ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου» 

Μπορεί ο Τραμπ με την δήλωση αυτή να δείχνει πως θέλει να γίνει η μετάβαση ομαλά, αλλά αφήνεται ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν αποδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα της νίκης του Τζο Μπάιντεν.  «Παρόλο που διαφωνώ απολύτως με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο, θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου. Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι θα μετρηθούν μόνο οι νόμιμες ψήφοι. Αν και αυτό αντιπροσωπεύει το τέλος της μεγαλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να κάνουμε την Αμερική πάλι μεγάλη!», αναφέρει η δήλωση, την οποία ο Τραμπ δεν μπόρεσε να δημοσιεύσει στα δικά του social media καθώς οι λογαριασμοί του έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας μετά το χάος της αιματηρής εισβολής οπαδών του στο Καπιτώλιο.     

 Σημειώνεται πως πολλά ξένα μίντια που μεταδίδουν την είδηση, όπως ο Guardian, υπογραμμίζουν με αστερίσκο και δική τους σχόλιο πως «Τα γεγονότα δεν επιβεβαιώνουν τον Τραμπ. 

 

  07 January, 2021 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα