Το Matala Beach Festival ξεκινάει φέτος με τον Διονύση Σαββόπουλο!

mesaralive.gr  25 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το Matala Beach Festival ξεκινάει φέτος με τον Διονύση Σαββόπουλο!

Δύο μήνες πριν την έναρξη του Matala Beach Festival 2018 το οποίο διοργανώνεται και φέτος από τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Ματάλων στις 22,23,24 Ιουνίου 2018 στα όμορφα Μάταλα, ξεκίνησε η ανακοίνωση των ονομάτων και των συγκροτημάτων που θα ανέβουν φέτος στη σκηνή και θα διασκεδάσουν τον κόσμο σε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και χορό!

Το Matala Beach Festival ξεκινάει φέτος με τον Διονύση Σαββόπουλο!

Έρχεται να «δέσει» με τα τραγούδια του στον τόπο που φέρει την ατμόσφαιρα μιας εποχής που έγραψε ιστορία.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο πρωτεργάτης ενός μουσικού ρεύματος που στην Ελλάδα ονομάστηκε «Έλληνες τραγουδοποιοί». Το 1963 πρωτοπαρουσίασε τραγούδια που ερμήνευε ο ίδιος σε στίχους και μουσική δική του. Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί εγκαινίασαν ένα είδος που δεν υπήρχε μέχρι τότε, συγχρονίζοντας το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Πρόκειται για ένα μουσικό μύθο στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και κοινό συχνά τον αποκαλούν «Έλληνα Ντύλαν». Ο ίδιος, προτιμά να λέει ότι είναι ο «Έλληνας Σαββόπουλος».

Φέτος θα κάνει την έναρξη στο Matala Beach Festival όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της χώρας. Στήνουν μια παράσταση που ξεπερνάει τα σύνορα και δίνει νέο νόημα σε αυτό που αποκαλούμε “world music”.

Ξεχωριστή παρουσία δίπλα του η νέα τραγουδοποιός και συνθέτης, η Κατερίνα Πολέμη που έχει ξεκινήσει ήδη το δικό της συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Εχει ξεχωρίσει παγκοσμίως με την βράβευση της για την μουσική στην κινηματογραφική ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Πραγματοποιεί παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βραζιλία. Οι στίχοι της και η μουσική της, έρχονται κατευθείαν από την καινούρια κουλτούρα των νέων ανθρώπων που μετακινούνται σε όλο τον κόσμο σαν να είναι σπίτι τους και γράφει με άνεση στίχους στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πορτογαλικά.

Συμμετέχουν:
Γιώτης Κιουρτσόγλου, μπάσο
Καλλίστρατος Δρακόπουλος, τύμπανα
Στάθης Αννινος, πλήκτρα
Ηχος: Γιάννης Τούντας
Φώτα: Περικλής Μαθιέλης
Παραγωγή: Well art live

 

mesaralive.gr  25 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα