«Το ΜΕΛΛΟΝ» στηρίζει την Εκκλησία της Κρήτης

  16 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Το ΜΕΛΛΟΝ» στηρίζει την Εκκλησία της Κρήτης

Ανακοίνωση του Συλλόγου το «ΜΕΛΛΟΝ»

Οι αλλαγές που μελετούνται στο Σύνταγμα της Χώρας μας, σχετικά με την οικογένεια και τη θρησκεία αλλά και την αλλαγή του εργασιακού πλαισίου των κληρικών, μας κινητοποίησαν ώστε να πάρουμε θέση. Σαν σύλλογος εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Εκκλησία της Κρήτης, στη θέση της για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος και δηλώνουμε ότι η Ελληνική Κοινωνία δεν είναι «θρησκευτικά ουδέτερη». Αλλά και στο να διατηρηθεί ο χαρακτηρισμός, «θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους», ο οποίος αναφέρεται στην οικογένεια.

Επίσης, σχετικά με την αλλαγή του εργασιακού πλαισίου των κληρικών, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τους ιερείς και τις οικογένειές τους, ώστε να συνεχίσουν το έργο και την προσφορά τους, χωρίς εμπόδια, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, όπως αξίζει στο λειτούργημά τους.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν, η λύση για να ξεπεραστούν, είναι να κυριαρχήσει ο διάλογος και ο αλληλοσεβασμός, ώστε η κοινωνία μας να γίνει καλύτερη για όλους μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο πρόεδρος

Στεφανουδάκης Εμμανουήλ

 

  16 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ