Το μεταναστευτικό φέρνει οικονομικές ενέσεις στους Δήμους της Κρήτης

  30 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Το μεταναστευτικό φέρνει οικονομικές ενέσεις στους Δήμους της Κρήτης

Από δυόμιση εκατομμύρια θα αυξηθούν σε δέκα, τα χρήματα που ως κονδύλι θα προορίζονται σε ΟΤΑ για τα έξοδα παραμονής αλλά και μετακίνησης μεταναστών, δεσμεύτηκε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών, σε σύσκεψη με αντιπεριφερειάρχες από όλη τη χώρα που έγινε στο υπουργείο, λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του υπουργού Δημήτρη Καιρίδη στο νησί, με επίκεντρο τις αυξημένες ροές και την ανάγκη λήψης μέτρων.

Μέχρι σήμερα Περιφέρεια και Δήμοι έχουν αναλάβει το κόστος αυτό, με τις οικονομικές συνθήκες να πιέζουν όπως έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα, ειδικά μπροστά στην πιθανότητα περεταίρω αύξησης των ροών, που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει.

Στη σύσκεψη αυτή ωστόσο, στο επίκεντρο τέθηκε το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ που αφορά μετανάστες που ήδη έχουν πάρει άσυλο και που μέσα από , με σεμινάρια γλώσσας και δεξιοτήτων και ταυτόχρονα με την επιδότηση στέγασης, θα ενταχθούν στην αγορά εργασίες σε χώρους όπως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση ή και ο τουρισμός που αντιμετωπίζουν  την ίδια ώρα έλλειψη εργατικών χεριών.

Ότι μέσα από την εργασία θα μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία σημείωσε ο κ. Βοργιάς, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος μεταναστών που θα μπορούσαν να παραμείνουν για εργασία, έφευγαν υπό το βάρος άσχημων συνθηκών διαβίωσης ή και εργασίας, με ευθύνη κυκλωμάτων ομοεθνών τους και όχι μόνο.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV

 

  30 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα