Το μεταπτυχιακό που κρατά τους νέους στην Ελλάδα

  16 June, 2019 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Το μεταπτυχιακό που κρατά τους νέους στην Ελλάδα

Το εν λόγω Πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα 15 καλύτερα μεταπτυχιακά της Δ. Ευρώπης.

Πρώτη επιλογή των νέων της Ελλάδας αποτελεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Υπηρεσιών (MSM) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τα στατιστικά του Προγράμματος.

Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης εξωστρέφειας και του διεθνούς προσανατολισμού του μεταπτυχιακού, προσφέρει στους νέους σημαντικά κίνητρα για να μείνουν στη χώρα τους και να αποκτήσουν εφόδια όμοια με αυτά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 90% περίπου των αποφοίτων του απορροφάται ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών αμέσως μετά την αποφοίτησή τους, γεγονός που καθιστά το μεταπτυχιακό ιδιαίτερα περιζήτητο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω Πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα 15 καλύτερα μεταπτυχιακά της Δ. Ευρώπης τα τέσσερα τελευταία συνεχόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον έγκυρο διεθνή Οργανισμό αξιολόγησης Eduniversal, ο οποίος, κατατάσσει ετησίως, ανά επιστημονικό πεδίο, τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών 1.000 πανεπιστημίων από 154 χώρες.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ΠΜΣ αποτελούν:

 - Ο δεθνής προσανατολισμός του προγράμματος που θεσμοθέτησε εδώ και έντεκα χρόνια τα Study Tours σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και Business Schools του εξωτερικού, δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να βιώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία σε διαφορετικά επιχειρηματικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, αλλά και να παρακολουθούν από κοντά νέες επιστημονικές τάσεις και εξελίξεις

- Καθώς και οι δύο εξειδικεύσεις που προσφέρει σε υπερσύγχρονα γνωστικά αντικείμενα: Customer Experience Management – Διοίκηση Εμπειρίας Πελάτη (1 από τα 4 Μεταπτυχιακά σε όλη την Ευρώπη) και Management Consulting – Διοικητική Συμβουλευτική (το μοναδικό Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα).

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του ΠΜΣ, καθηγητής Γεώργιος Σιώμκος, χαρακτήρισε μοναδική την ευκαιρία αυτή και σημείωσε ότι, γίνεται σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και BusinessSchools της Ευρώπης, όπως το SDA Bocconi στο Μιλάνο, το ETH της Ζυρίχης κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι, «Αυτό που ξεχωρίζει το MSM είναι η φιλοσοφία του, η οποία αποτυπώνεται στο τρίπτυχο καινοτομία - συνεργασία - διεθνής προσανατολισμός. Προσφέρουμε γνώσεις στα πλέον σύγχρονα αντικείμενα του χώρου μας με διεπιστημονική προσέγγιση, επιδιώκουμε και έχουμε ουσιαστική συνεργασία με επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς και συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια και BusinessSchools του εξωτερικού, για να προετοιμάσουμε στελέχη, ικανά να ανταγωνιστούν, σε διεθνές επίπεδο».

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τη 17η σειρά του Προγράμματος, λήγει στις 19 Ιουνίου και για τα δύο τμήματα (πλήρους και μερικής φοίτησης). Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://e-graduate.applications.aueb.gr/

 

  16 June, 2019 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ