Το μήνυμα του Δημάρχου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

mesaralive.gr  17 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Το μήνυμα του Δημάρχου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Φώτο: koutipandoras.gr

Το δικό του μήνυμα για την σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, στέλνει ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης ο οποίος αναφέρει:

«Το όραμα της γενιάς του Πολυτεχνείου 42 χρόνια μετά την εξέγερση και την κορυφαία πράξη αυτοθυσίας που οδήγησε στην πτώση της Χούντας, παραμένουν ακόμα και σήμερα ζωντανά και επίκαιρα.

  Ο αγώνας για τη δημοκρατία ήταν αποτελεσματικός καθώς τα χρόνια που ακολούθησαν για τη χώρα μας διαμορφώθηκαν, όλοι εκείνοι οι θεσμοί που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος,

  42 χρόνια όμως μετά ,το αίτημα των εξεγερμένων φοιτητών «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι τόσο επίκαιρο στις μέρες μας.

  Σήμερα που η Ελληνική  κοινωνία βιώνει τις χειρότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, με αξίες και ιδανικά σε καθολική κρίση, σήμερα που το μεγαλύτερο τμήμα της ζει στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, χωρίς ελπίδα και προοπτική, έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την αμφισβήτηση, την ορμή, την τόλμη και τα οράματα της νεολαίας μας.

  Η σημερινή γενιά των νέων μέσα σε ένα περιβάλλον απογοήτευσης πρέπει να πιάσει και πάλι το νήμα από την αρχή.

  Να διαμορφώσει το δικό της κόσμο και κάτω από δύσκολες καταστάσεις να συνεισφέρει στην ανασύνταξη της χώρας και στην έξοδό της από τα τραγικά αδιέξοδα που η δική μας γενιά δημιούργησε και να την οδηγήσει στην πρόοδο.

  Οφείλουμε λοιπόν να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο, όχι ως μια τυπική επέτειο, αλλά ως αφορμή για επανακαθορισμό οραμάτων και στόχων, για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, για μια ευνομούμενη πολιτεία, για μια ποιοτική δημόσια παιδεία, για ελευθερία, ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.»

 

mesaralive.gr  17 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ