Το παστίτσιο του Χριστόφορου Πέσκια, βήμα βήμα

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε παστίτσιο:
Ο κιμάς θέλει καβούρδισμα, όχι τσιγάρισμα
Ο κιμάς πρέπει να καβουρδιστεί, για να πάρει την ωραία μυρωδιά του ψητού και όχι να μυρίσει «κρεατίλα». Αυτό θα γίνει μόνο με έναν τρόπο, το «καβούρδισμα»: Βάζω μια φαρδιά (έχει σημασία αυτό) και ρηχή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την αφήνω να κάψει καλά, σκέτη, χωρίς λάδι, σε πολύ δυνατή φωτιά. Μόνο τότε ρίχνω τον κιμά. Μόνο τότε ο κιμάς θα ψηθεί ακαριαία στο καυτό μέταλλο και δεν θα προλάβει να βγάλει τα ζουμιά του – αν τα βγάλει, θα μυρίσει κρεατίλα, γιατί θα βράσει αντί να ψηθεί. Με το που ρίχνω τον κιμά, αρχίζω να τον κομματιάζω με κοφτές, γρήγορες και ασταμάτητες κινήσεις, με ξύλινη κουτάλα. Με το καβούρδισμα του κιμά πρέπει να είσαι απίκο, ακούραστος, να μη σταματάς το ανακάτεμα. Κομματιάζεις και ανακατεύεις. Έτσι, αρχικά αλλάζει χρώμα και γίνεται γκριζωπός και σιγά σιγά, μέσα σε 5-6 λεπτά, γίνεται ρόδινος και σπυρωτός.
Δείτε επίσης
- Ανδρουλάκης: Στη ΔΕΘ παρουσιάσαμε μέτρα που κοστολογούνται 2,6 δισ.
- Μαγνήσιο: Το σημαντικό μέταλλο «σύμμαχος» της υγείας – Τα 5 οφέλη του για τον οργανισμό
- Φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για ενήλικες -στους Αγίους Δέκα στη Μεσαρά
- Ζυμαρικά φούρνου με κοτόπουλο και λαχανικά του Άκη
- Καμία αύξηση στις de minimis ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης