Το περπάτημα η καλύτερη λύση για ανώδυνο αδυνάτισμα

mesaralive.gr  17 May, 2015 ΑΡΘΡΑ
Το περπάτημα η καλύτερη λύση για ανώδυνο αδυνάτισμα

Μία ώρα μέτριας άσκησης τη μέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νόργουιτς της Αγγλίας βρήκαν την καλύτερη λύση για ένα αποτελεσματικό τρόπο αδυνατίσματος χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε για λίγο το αυτοκίνητό μας και να θυμηθούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του περπατήματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology and Community Health», οι 4.000 συμμετέχοντες στη μελέτη βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για τη δουλειά τους είτε με ποδήλατο, είτε με τα πόδια.

Με αυτό τον τρόπο διαπιστώθηκε ότι μετά από 2 χρόνια  είχαν μείωση στο δείκτη σωματικής μάζας του (αναλογία βάρους σε κιλά προς τετράγωνο ύψους σε μέτρα) κατά 0,32 κιλά ανά μέτρο στο τετράγωνο, πράγμα που ισοδυναμεί με περίπου ένα κιλό για ένα άτομο μέσου ύψους.

Και όσο μεγάλη απόσταση διένυαν τόσο μεγαλύτερο ήταν το όφελος.

Έφταναν να έχουν απώλεια βάρους 2,25 κιλών/μέτρο στο τετράγωνο για τις μετακινήσεις άνω των 30 λεπτών, γεγονός που αντιστοιχεί σε αδυνάτισμα 7 κιλών στο μέσο άνθρωπο.

Αντίθετα όταν χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο τότε έπαιρναν βάρος.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

mesaralive.gr  17 May, 2015 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα