Το θέατρο στο Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού (φωτο)

mesaralive.gr  25 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το θέατρο στο Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού (φωτο)

Το θέατρο, σημαντικό του πολιτισμού πετράδι, θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τεχνών με μικρό εργαστήρι υποκριτικής για μικρούς και μεγάλους και θεατρικές παραστάσεις με τη σημαντική συμβολή του Θεάτρου δίχως Όνομα και το έργο «Πεθαίνω για σένα».

Θαυμαστή και με μεράκι πολύ θα είναι η θεατρική παράσταση «Η Θυσία του Αβραάμ» του Βιτσέντσου Κορνάρου, δοσμένη από τον σύλλογο «Γνωσιακό ταξίδι».

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είπε σε συνέντευξή του πως το θέατρο είναι μια μεγαλοφυής ανακάλυψη των προγόνων μας που προέκυψε από την καθημερινή τους ζωή, αλλά και από ευρύτερους προβληματισμούς.

Το θέατρο στην εκπαίδευση είναι αυτοσκοπός, δηλαδή  αντικείμενο πολιτισμού έτσι όπως αυτό υπηρετεί το σχολείο. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι τα κοινωνικά δεδομένα έχουν αλλάξει, το θέατρο πια έχει μια κοινωνική αποστολή και γίνεται ταυτόχρονα κοινωνικό εργαλείο. Το βλέπουμε έτσι  στην κοινωνική του διάσταση κι έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον το πώς μπορεί κανείς από την Πέμπτη δημοτικού και ως το γυμνάσιο και το λύκειο να διερευνήσει ζωντανά επίκαιρα κοινωνικά θέματα μέσα απ’ αυτό.

Ο εξαιρετικός καλλιτέχνης «υπηρέτης» του θεάτρου κος Πανταγιάς  Γιάννης γεννημένος στις Μοίρες, θέλει με ιδιαίτερο τρόπο και κυρίως με αγάπη για το θέατρο να μεταδώσει τις γνώσεις του και να κάνει κοινωνούς αυτής της σπουδαίας τέχνης, τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους που έχουν μέσα τους ένα παιδί, μέσω το μικρού εργαστηρίου υποκριτικής που θα δούμε τη Δευτέρα στην πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στο άλσος του Κούλε στις 8:00 το βράδυ.

 Ο χρόνος είναι σύμμαχος όταν χαμογελάς και όταν βρίσκεις το κρυμμένο καλό μέσα από κάθε στραβή που σου έρχεται. Η εμπειρία πάει χέρι - χέρι με την ίδια τη ζωή, πάντα κάτι μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος…  λέει με χαμόγελο ο μεγάλος καλλιτέχνης. Μιλώντας μαζί του ο χρόνος κυλάει δίχως την έννοια για κάτι άλλο. Σημαντικό είναι τα παιδιά – το μέλλον του κόσμου – να μπορούν να μορφοποιήσουν την ψυχή τους  για να έχουν τα εφόδια για ν’ αντιμετωπίσουν το κάθε εμπόδιο. Αυτή τη διαδικασία και το ωραίο αποτέλεσμα το κάνει το θέατρο.

 

mesaralive.gr  25 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα