Το Τυμπάκι από τη ναζιστική ισοπέδωση στην ανάπτυξη

  05 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το Τυμπάκι από τη ναζιστική ισοπέδωση στην ανάπτυξη

Eκδήλωση μνήμης από την «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»

Eκδήλωση μνήμης της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ- ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή.
"Eίμαι περήφανος που βγάλαμε αυτό το βίντεο" τόνισε ο κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, πρόεδρος της Πολιτείας Τυμπακιου

"Με συγκίνησε η ιστορία του Τυμπακίου", υπογράμμισε ο εκ των ομιλιτώ Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, Διδάκτωρ Ιστορίας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. & Διδάσκων (Ε.ΔΙ.Π.) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Π.Τ.Δ.Ε.). 

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η κα Ευλαβία-Μαρία Φασομυτάκη, Οικονομολόγος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, η οποία ανέλυσε το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που υπέστη η περιοχή, αλλά και πως λόγω της εργατικότητας των κατοίκων της έγινε πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης. 

Τη συζήτηση συντόνισε η κα Ευαγγελία Μηλολιδάκη.

Παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Κρητης, κ. Ειρηναίος και οι βουλευτές: Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης,  Βασίλης Κεγκέρογλου, Σπύρος Δανέλλης. Επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, Γρηγόρης Πασπάτης, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Καμπουράκης

 Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τον κ. Μύρο Νιοτάκη (λαούτο) και τον κ. Μανώλη Σταυρουλάκη (μαντολίνο).

cretalive.gr

 

  05 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα