To Tυμπάκι γιορτάζει την Αγία Αικατερίνη!

mesaralive.gr  25 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
To Tυμπάκι γιορτάζει την Αγία Αικατερίνη!

Ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Τυμπάκι φόρεσε τα γιορτινά του,άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε τους πιστούς που έσπευσαν να προσκυνήσουν τη χάρη της Μεγαλομάρτυρος. Χρόνια Πολλά!

Παρά το γεγονός ότι η μέρα είναι εργάσιμη πολλοι ενορίτες και πίστοι απ'όλο το Τυμπάκι,εκμεταλλευόμενοι τον πολύ καλό καιρό που επικρατεί σήμερα στην περιοχή και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προληψης, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης ,παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία,άναψαν ένα κερί και προσκύνησαν τη χάρη της Μεγαλομάρτυρος.

Η λειτουργία ετελέσθη ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακάριος,ενώ το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης συνοδευόμενους απο τους Αντιδημάρχους Φασομυτάκη και Κωνσταντουλάκη.

Στο περιθώριο της Λειτουργίας ο πατήρ Γεώργιος Τσιπέλης, που έχει συνδέσει το όνομα του με τον ναό,έλαβε σπουδαία τιμητική διάκριση απο τον Μητροπολίτη για την πολυετή συνεισφορά του στην τοπική εκκλησία.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος,στον καθιερωμένο λόγο του, αναφέρθηκε στην πανδημία,εκφράζοντας τον προβληματισμο και τη βαθύτατη θλίψη του για την αλαζονεία της εποχής που οδηγεί συνανθρωπους μας, μεταξύ των οποίων κι εκπρόσωποι του κλήρου, στην άρνηση και στο σημείο να θυσιάζουν τις ζωές τους στο βωμό του εγωισμού τους. Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς να ακούν με σεβασμό τις επιστημονικές αρχές,να διαβάσουν και να κλείσουν τα αυτία τους στις ψευδοπροφητείες,ενώ ευχήθηκε του χρόνου ο εορτασμός να πραγματοποιηθεί υπο καλύτερες συνθήκες.

 

mesaralive.gr  25 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα