Τον έσωσε από πνιγμό!

mesaralive.gr  06 July, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Τον έσωσε από πνιγμό!

Τον καλούσε το καθήκον και δεν το σκέφθηκε ούτε λεπτό !

Βούτηξε στην κυματισμένη θάλασσα στο Κουμ Καπί στην πόλη των Χανίων και έσωσε έναν 60χρονο κολυμβητή που τον είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του.

Ο λόγος για τον σημαιοφόρο του Λιμεναρχείου Χανίων Τηλέμαχο Καμαριωτάκη.

Η ώρα ήταν 13.15 το μεσημέρι, όταν λουόμενοι ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο ότι ένας άνθρωπος κινδυνεύει μέσα στην θάλασσα του Κουμ Καπί, καθώς τον έχουν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του και τα κύματα τον παρασέρνουν στα ανοικτά.

Στην παραλία έσπευσαν ο σημαιοφόρος Καμαριωτάκης και ένας συνάδελφος του ενώ παράλληλα ειδοποίησαν σκάφη από το Ενετικό Λιμάνι Χανίων να έρθουν για βοήθεια.

Ο Καμαριωτάκης, ο οποίος έχει γνώσεις ναυαγοσώστη, βούτηξε στην κυματισμένη θάλασσα, προσέγγισε τον 60χρονο άνδρα και προσπάθησε να τον βγάλει έξω. Ο 60χρονος όμως ήταν εξαντλημένος και δεν ανταποκρίνονταν.

Σύντομα, όπως μεταδίδει η “Νέα Τηλεόραση”, έφτασε δίπλα τους ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο τους έριξε ένα σωσίβιο δεμένο με σχοινί. Εξαιτίας του έντονου κυματισμού δεν ήταν δυνατόν όμως να ανέβουν στο αλιευτικό ο λιμενικός και ο ηλικιωμένος άνδρας.

Στο σημείο έφτασε και ένα δεύτερο σκάφος, το φουσκωτό του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου στο οποίο τελικά και επιβιβάστηκαν.

Λίγα λεπτά αργότερα το φουσκωτό αποβίβασε τον 60χρονο και τον σημαιοφόρο του Λιμενικού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων βάζοντας τέλος στην περιπέτεια τους.

 

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  06 July, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα