Τον γλίτωσε από βέβαιο πνιγμό!

  28 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Τον γλίτωσε από βέβαιο πνιγμό!

Η συγκλονιστική στιγμή που υπεύθυνος ταβέρνας σώζει πελάτη από βέβαιο πνιγμό

Σνομπάρουμε ή και αμελούμε την σημασία και τη σπουδαιότητα της γνώσης παροχής πρώτων βοηθειών, ωστόσο έρχονται κάτι βίντεο σαν κι αυτά για να σου δώσουν να καταλάβεις πως αξίζουν πολύ περισσότερο από όσα πτυχία και μεταπτυχιακά έχεις κρεμασμένα στον τοίχο του σαλονιού σου…

Αυτό επαληθεύτηκε το Σάββατο το βράδυ σε μια ταβέρνα στα Χανιά. Εκεί όπου ένας τουρίστας απολάμβανε το φαγητό μαζί με την αγαπημένη του και εντελώς ξαφνικά, φαίνεται να στραβοκαταπίνει και να μην μπορεί να ανασάνει.

Ο πελάτης σηκώνεται νευρικός από το τραπέζι του και αρχίζει να πηγαίνει πέρα-δώθε αμήχανος, με τη σύντροφό του να ανησυχεί αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει. Προφανώς ούτε η ίδια έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τα δευτερόλεπτα περνούν και ο άτυχος άντρας ξανακάθεται στο τραπέζι, μη μπορώντας να αντιδράσει.

Εκείνη τη στιγμή, ο Βασίλης Πατελάκης, υπεύθυνος της ταβέρνας που έχει αντιληφθεί το γεγονός, σπεύδει για βοήθεια και εφαρμόζοντας τη λαβή Χάιμλιχ, πιέζει την πλάτη του άντρα και ωθεί προς τα έξω το ξένο σώμα, επιτρέποντας τον αέρα να κυκλοφορήσει στον αεραγωγό.

Η κίνησή του αυτή αποδείχτηκε σωτήρια και η δημοσιοποίηση του βίντεο από τον ίδιο τον κύριο Πατελάκη, αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει: να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από εμάς ώστε να γίνουμε γνώστες των μυστικών των Πρώτων Βοηθειών.

Δείτε το βίντεο

 

  28 May, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα