Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων  στο Δήμο Φαιστού

mesaralive.gr  09 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων  στο Δήμο Φαιστού

Φώτο: mesaralive

Νέα δεδομένα στη διαχείριση των απορριμμάτων, φέρνει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που εγκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε από την Περιφέρεια μετά από πρόταση της ίδιας, για λογαριασμό του Δήμου και σε συνεργασία μαζί του. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε στην εκπόνηση παρόμοιων σχεδίων και για άλλους δήμους που δεν είχαν εκπονήσει ήδη τοπικό σχέδιο.

 Ο Δήμος Φαιστού αφού παρέλαβε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και έκανε τις σχετικές παρατηρήσεις και προσθήκες, απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια ζητώντας να ενσωματωθούν στο σχέδιο διαχείρισης. Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής το σχέδιο παρουσιάστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, από την κ. Μαρία Σαββάκη, ενώ μετά από τοποθετήσεις, ερωτήματα που απαντήθηκαν και προτάσεις, το σχέδιο ψηφίστηκε ομόφωνα. Να σημειωθεί πάντως ότι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πετρακογιώργη τόνισε ότι θα έπρεπε μια τέτοια συζήτηση να γίνει παρουσία των τοπικών προέδρων καθώς και φορέων της περιοχής,  ωστόσο όπως απάντησε ο Δήμαρχος «έχουμε κατασταλάξει πως θα διαχειριστούμε τα απορρίμματα, ξεκινώντας από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του  κόσμου και δίνοντας βάρος στην οικιακή κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή».

 Το mesaralive.gr θα παρουσιάσει αυτό το νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Φαιστού, σε επόμενη ανάρτησή του. Πρόκειται ωστόσο για μια σύγχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος που λέγεται απορρίμματα, η οποία προδιαθέτει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών, κάτι στο οποίο ο Δήμος Φαιστού θα προχωρήσει άμεσα.

 

mesaralive.gr  09 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα