Τουρισμός για Όλους: Τι αλλάζει και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

  05 July, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τουρισμός για Όλους: Τι αλλάζει και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες ενδεχομένως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα tourism4all για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους “.

Οι αιτήσεις θα γίνονται κλιμακωτά, ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων και το πρόγραμμα θα αφορά σε προορισμούς μόνο εντός Ελλάδας και θα επιδοτεί μόνο τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Mega το πρόγραμμα αυτό δεν θα επιδοτεί εστίαση και και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όπως αρχικά προγραμματιζόταν.  

Επίσης επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα με  τους κωδικούς taxisnet  και τον ΑΦΜ  και θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα προσωπικά  τους στοιχεία (όπως διεύθυνση οικίας , κινητό τηλέφωνο και email).

Ποιες αλλαγές προωθούνται

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, αναμένεται να υπάρξουν μερικές αλλαγές στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους “.

Αναλυτικά: 

1. Το voucher

Η νέα ηγεσία  του υπουργείου Τουρισμού εξετάζει να αυξήσει το voucher στους δικαιούχους του προγράμματος στα 200 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν. Ενώ για τα ΑμΕΑ εξετάζεται να πάει μέχρι και στα 400 ευρώ από 200 ευρώ που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

2. Τα εισοδηματικά κριτήρια 

Τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα αναμένεται να αυξηθούν προκειμένου να διευρυνθεί περαιτέρω ο αριθμός των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται πως τα ισχύοντα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους είναι τα εξής: 

Για τον άγαμο είναι έως 16.000 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να πάει μέχρι και στα 16.000 ευρώ.
Για τον έγγαμο είναι έως 28.000 ευρώ
Για τον έγγαμο με 1 παιδί είναι έως 29.500 ευρώ
Για τον έγγαμο με 2 παιδιά είναι έως 31.000 ευρώ + 1.500 ευρώ ανά ανήλικο παιδί.

Δηλαδή σε κάθε κατηγορία μπορεί να υπάρξει μια αύξηση 3.000 ευρώ.

3. Κοινωνικά κριτήρια

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα αναμένεται να υπάρξουν και κοινωνικά κριτήρια  (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες).  Δηλαδή θα δοθεί θα υπάρχει μια μοριοδότηση για τις οικογένειες αυτές και θα δοθεί μεγαλύτερη προτεραιότητα σε αυτές.

 

  05 July, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα