«Τρέχουν» να προλάβουν - Τι γίνεται στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά, με φόντο τον κίνδυνο απένταξης του έργου. Τα συνεργεία δουλεύουν ακατάπαυστα, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάμμα της 25ης Απριλίου και ενώ οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και επιτρέπουν τα έργα.
Υπενθυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο στα τέλη Μαρτίου, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, εξέφρασε αισιοδοξία για την περάτωση του έργου στις 25 Απριλίου, και ενώ είχαν προγηγηθεί οι δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΑΚ Φώτη Καζάση, περί προστίμου ύψους 71 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα 70 χιλιόμετρα του πολύπαθου οδικού άξονα Ηράκλειο - Μεσαρά ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το τμήμα στο οποίο γίνονται σήμερα οι εργασίες, Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά, μήκους 7,8 χιλιομέτρων, είναι αυτό που παρουσίασε τα μεγαλύτερα προβλήματα με κατάρρευση των πρανών το 2012, διαμάχη μεταξύ των εταιρειών που θέλησαν να πάρουν την εργολαβία, γραφειοκρατία και τεράστιες καθυστερήσεις.
Δείτε επίσης
- Ν Ηρακλείου: 8 συλλήψεις με επίκεντρο την παράνομη βόσκηση σε περιοχές NATURA
- Δ. Φαιστού: Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Διασκέδαση χωρίς αλκοόλ… και όμως γίνεται…»
- Προς κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Μαγαρικάρι εντός της ημέρας
- Μαγαρικάρι: Η τάφρος που δεν τελείωσε πριν 35 χρόνια τώρα θα σώσει το χωριό! –
- Νότιος Οδικός Άξονας Κρήτης: Αγώνας διεκδίκησης