Τρία ελληνικά πανεπιστήμια στα 500 κορυφαία του κόσμου!

mesaralive  24 February, 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τρία ελληνικά πανεπιστήμια στα 500 κορυφαία του κόσμου!

Διάκριση για Αριστοτέλειο, Μετσόβιο και Καποδιστριακό.

Στη λίστα με τα 500 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης webofmetrics, του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών.

Η συγκεκριμένη κατάταξη πανεπιστημίων , χρησιμοποιεί ποσοτικές μεθόδους με δείκτες, οι οποίες σχετίζονται με το διαδίκτυο και διευκολύνουν τη μέτρηση της επιστημονικής δραστηριότητας μέσα στο παγκόσμιο ιστό. Μεταξύ των δεικτών που λαμβάνονται υπόψη για την διαμόρφωση της κατάταξης είναι τα ακαδημαϊκά άρθρα/εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά.

Σε ό,τι αφορά τα δικά μας ιδρύματα, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των ελληνικών, καθώς βρίσκεται στη 246η θέση παγκοσμίως και στη 92η στην Ευρώπη. Ακολουθεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που κατατάσσεται στη 289η θέση παγκοσμίως και στη 111η στην Ευρώπη, το ΕΚΠΑ που κατέχει σε παγκόσμιο επίπεδο τη 332η θέση και τη 127η στην Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο Πατρών (554η-229η) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (667η-274η).

Σχετικά με τα ΤΕΙ, το ΑΤΕΙ Πειραιά καταλαμβάνει την 1η θέση (2.184η θέση στη παγκόσμια κατάταξη), αφήνοντας πίσω ιδρύματα όπως το Χαροκόπειο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Με βάση τη κατάταξη των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο Top 100, 200 500, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 34η θέση ανάμεσα σε 207 χώρες. Στην κορυφή βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Κίνα, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.

ΠΗΓΗ: proklitiko.gr

 

mesaralive  24 February, 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα