Τριήμερο βιωματικό εργαστήριο για Κτηνοτρόφους, στο Γερακάρι Αμαρίου.

mesaralive  12 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τριήμερο βιωματικό εργαστήριο για Κτηνοτρόφους, στο Γερακάρι Αμαρίου.

Φωτό: agonaskritis.gr

Τριήμερο βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Διδακτικές Κτηνοτροφικές Φάρμες» θα πραγματοποιηθεί από 16-18 Μαρτίου 2015 στο Γερακάρι του Δήμου Αμαρίου.

Το βιωματικό εργαστήριο διοργανώνεται από το σχέδιο διατοπικής συνεργασίας «ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ»  το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Μέτρου 421α «Διατοπική Συνεργασία» του Άξονα 4: «Εφαρμογή της προσέγγισης Leader» των τεσσάρων αναπτυξιακών φορέων της Κρήτης:  Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ,

Αναπτυξιακή Λασιθίου ΑΑΕ ΟΤΑ, ΑΚΟΜΜ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΕ ΟΤΑ και Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ

Το διατοπικό πρόγραμμα

Το διατοπικό πρόγραμμα «ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ» αποτελεί ένα σχέδιο ανάπτυξης  και προώθησης  διδακτικών κτηνοτροφικών αγροκτημάτων στην Κρήτη , το οποίο έχει  ως στόχο την προώθηση της εναλλακτικής και  συμπληρωματικής δραστηριότητας στις κτηνοτροφικές  ορεινές ζώνες της Κρήτης μέσω της  δημιουργίας διδακτικών κτηνοτροφικών αγροκτημάτων τα οποία θα συνδυάζουν την  παραγωγική με την τουριστική  και εκπαιδευτική  δραστηριότητα.

Το μοντέλο που θα αποτελεί τη βάση για το σχεδιασμό αυτό αποτελούν οι διδακτικές φάρμες,  οι οποίες γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στις γείτονες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην  Ιταλία.

Οι διδακτικές φάρμες σύμφωνα με το Ιταλικό παράδειγμα είναι αγροτικές επιχειρήσεις και αγροτουριστικές δομές δομημένες ανάλογα και οργανωμένες, ώστε να υποδέχονται  επισκέπτες (παιδιά και ενήλικες) για εκπαιδευτικούς λόγους και λόγους αναψυχής.

Προσφέρουν στους  επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη φύση και την περιοχή τους μέσω των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων και των προϊόντων τους, μέσα από μια συγκεκριμένη μέθοδο, βιωματική, βασισμένη στην ενεργή συμμετοχή τους.

Στο διατοπικό σχέδιο εντάσσονται μεταξύ άλλων και οι παρακάτω ενέργειες:

-Βιωματικό εργαστήριο για 25 περίπου κτηνοτρόφους απ’ όλη την Κρήτη που θα  πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2015 στο Γερακάρι Αμαρίου

-Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία γι΄ αυτούς που θα παρακολουθήσουν το βιωματικό

εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 26 έως 30 Απριλίου 2015.

Από την περιοχή παρέμβασης του ΑΚΟΜΜ - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ  που υλοποιείται το πρόγραμμα LEADER μπορούν να συμμετάσχουν 6 - 7 κτηνοτρόφοι που οι εκμεταλλεύσεις τους βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

Περιοχή εφαρμογής

Να σημειωθεί ότι η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Leader που υλοποιεί  το ΑΚΟΜΜ - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ είναι η παρακάτω :

1.Δήμος Αμαρίου (εκτός των ΤΚ Πατσού, Παντάννασας και Βωλεώνων)

2. Δήμος Ανωγείων,

3. Δημοτική Ενότητα Ρούβα από το Δήμο Γόρτυνας,

4. Δημοτικές Ενότητες Τυλίσου και Κρουσώνα από το Δήμο Μαλεβιζίου,

5. Δήμος Μυλοποτάμου,

6. Δημοτικές Ενότητες Ζαρού και Τυμπακίου (εκτός των ΤΚ Καμηλαρίου,Πιτσιδίων και Σίβα) από το Δήμο Φαιστού.

 

mesaralive  12 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα