Τρίτη, με χορο - κίνηση και φωτογραφική διαδρομή

mesaralive.gr  28 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Τρίτη, με χορο - κίνηση και φωτογραφική διαδρομή

Τρίτη βράδυ στο Αλσύλλιο και ο Πολιτισμός ακροπατεί στα μονοπάτι της τρίτης σκηνής του αλσυλλίου με εικαστικές δημιουργίες αλλά και με φωτογραφική διαδρομή της εξέλιξής μας από την Φαιστό ως τα σήμερα.

Σ ’αυτή την όμορφη πορεία κι άλλοι περιπατητές - σαν σε λιτανεία πολιτισμού- παραθέτουν τα νάματα ψυχής τους με δείγματα έργου τους - ερασιτεχνικό ονομάζεται - αλλά στην συνείδηση όλων μας μάλλον ψυχική κατάθεση είναι. Και τι άλλο θέλουμε αν όχι αυτό ακριβώς;

Ο μεγάλος Κρητικός στοχαστής Ν. Καζαντζάκης έγραψε: Είπα στη μυγδαλιά: Αδελφή, μίλησέ μου για το Θεό κι η μυγδαλιά άνθισε!

Το ίδιο θαρρείς έγινε σε τούτο το Φεστιβάλ Τεχνών χθες βράδυ. Η κίνηση στον χώρο με βήματα εναρμονισμένα με την ψυχική διάθεση, έδωσαν μι άλλη διάσταση στην πορεία τούτης της διαδρομής που με συνέπεια και με έργο πραγματικό όλοι εμείς που το πιστέψαμε προχωράμε, άλλοτε ασθμαίνοντας και άλλοτε γελώντας από εσωτερική ανακούφιση για το αποτέλεσμα με πείσμα ν’ αλλάξουμε τον κόσμο, ν’ αλλάξουμε τη νοοτροπία του ωχαδερφισμού.

Δύσκολη αποκοτιά τούτη, όμως βλέποντας το θέαμα των χορογραφιών επιμελημένων με μαεστρία περισσή από την Ροδούλα Ζωζωνάκη και τους συνεργάτες της, όπως και την Πέλα Μυρσιλάκη αναθαρρεύει η ψυχή μας κι ο βηματισμός μεγαλύτερος γίνεται για την πορεία.. στους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής του μοναδικού Γιώργου Ξεκαρδάκη.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “ Federico II”]

 

mesaralive.gr  28 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ