Τροχαία ατυχήματα: «Έκτακτα μέτρα» για χρόνια προβλήματα

  24 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τροχαία ατυχήματα: «Έκτακτα μέτρα» για χρόνια προβλήματα

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος "SOS Τροχαία Εγκλήματα" με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα τροχαία στην Κρήτη σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Οι αλλεπάλληλες τροχαίες συγκρούσεις στην Κρήτη με μεγάλο αριθμό θανάτων και τραυματισμών οδήγησαν τον Πρωθυπουργό μετά από σύσκεψη με  τον με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στην εξαγγελία μια σειράς μέτρων που από το σύνολο των ΜΜΕ χαρακτηρίστηκαν σαν «έκτακτα» ή σαν « έκτακτο σχέδιο».                                                                      

Δυο παρατηρήσεις:                                                                                                                                     

 α) το πρόβλημα των τροχαίων συγκρούσεων (ιδιαίτερα αυξημένων φέτος) στην Κρήτη δεν είναι δυστυχώς  έκτακτο για να απαιτεί «έκτακτα μέτρα». Είναι χρόνιο και απαιτεί μόνιμη, μακροπρόθεσμη και πολυεπίπεδη αντιμετώπιση.                                                                     

β) το πρόβλημα των τροχαίων συγκρούσεων είναι πρόβλημα όλης της χώρας, άσχετα με τις διαβαθμίσεις από περιοχή σε περιοχή. Συνολικά και επί πάρα πολλά χρόνια η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία των ευρωπαικών χωρών με θανάτους και τραυματισμούς από τροχαίες συγκρούσεις.

Μια συνολική μακροπρόθεσμη πολιτική (Όραμα Μηδέν) είναι απαραίτητη για να έρθει η ανατροπή και να μπούμε στο δρόμο του περιορισμού των τροχαίων συγκρούσεων και της εκμηδένισης του τροχαίου τραύματος.Προφανώς έκτακτα μέτρα και σχέδια μπορούν να υπάρχουν. Αρκεί κατά τη γνώμη μας να εντάσσονται σ αυτή τη λογική".

 

  24 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ