Τρόμος από νέα συμμορία με καλάσνικοφ που ληστεύει οδηγούς

mesaralive.gr  17 February, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Τρόμος από νέα συμμορία με καλάσνικοφ που ληστεύει οδηγούς

Όπως τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας, ξεπετάγονται στην Αττική οι συμμορίες ληστών που χτυπούν ανυποψίαστους οδηγούς.

Και ενώ η Ασφάλεια κατάφερε με επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά να εξαρθρώσει μία από αυτές, που σκηνοθετούσε τροχαία ατυχήματα στις περιοχές της δυτικής Αττικής, άλλο ένα επικίνδυνο «ντουέτο» κακοποιών δρα το τελευταίο διάστημα στα βόρεια προάστια και παραμένει ασύλληπτο.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι κλείνουν τον δρόμο με το αυτοκίνητό τους -και μάλιστα εν κινήσει- στα θύματά τους, τα ακινητοποιούν με την απειλή καλάσνικοφ, που κραδαίνει ο ένας από αυτούς, και αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας. Μέσα σε διάστημα ενός μήνα, οι βαριά οπλισμένοι κακοποιοί έχουν διαπράξει τέσσερις επιθέσεις σε οδηγούς. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις έχουν διαφύγει με τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους, που ήταν μοντέλα πολυτελείας. Οι αστυνομικοί αναζητούν παντού τους δράστες, στήνοντας ενέδρες τις νυχτερινές ώρες στις περιοχές της δράσης τους.

Στο μεταξύ, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οι άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερα άτομα και αναζητούν άλλα δύο, όλα μέλη της σπείρας, η οποία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων στα δυτικά προάστια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso». Οι κακοποιοί κινούνταν τις βραδινές ώρες σε ερημικές περιοχές με κλεμμένα αυτοκίνητα και εντόπιζαν διερχόμενους οδηγούς. Στη συνέχεια, είτε εμβόλιζαν με το δικό τους αυτοκίνητο τα οχήματά τους είτε έβαζαν εμπόδια στη μέση του δρόμου για να τους αναγκάσουν να σταματήσουν.

Συνολικά, οι κακοποιοί είχαν διαπράξει 16 ληστείες εις βάρος οδηγών, με πιο χαρακτηριστική αυτή στη Μάνδρα Αττικής, όπου είχαν εμβολίσει το Mercedes γνωστού επιχειρηματία της περιοχής και το είχαν αρπάξει μαζί με το ποσό των 2.300 ευρώ. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν ρόπαλα, τσεκούρια και καδρόνια, ειδικά διαμορφωμένα σε φονικά όπλα, καθώς στην άκρη τους είχαν προσαρμόσει ένα μεγάλο καρφί, ενώ στην κατοχή του φερόμενου ως αρχηγού κατασχέθηκε και πλήθος ναρκωτικών χαπιών.

Πηγή: madata.gr

 

mesaralive.gr  17 February, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα