Τρόμος στο Στρασβούργο -Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη επίθεση

  12 December, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Τρόμος στο Στρασβούργο -Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη επίθεση

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης στο κέντρο του Στρασβούργου. Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Δίπλα ακριβώς στη σκηνή ήταν ευρωβουλευτές από την Κρήτη, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από τους τραυματίες, οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης «χτύπησε» σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι ο ένοπλος πυροβόλησε «πολλές φορές» σε διάφορα σημεία. «Επεσαν πυροβολισμοί, άνθρωποι έτρεχαν παντού. Κράτησε περίπου 10 λεπτά», είπε καταστηματάρχης της περιοχής. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.

 

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Οι αρχές έχουν ταυτοποίησει τον δράστη, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει συλληφθεί και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ο ένοπλος έχει τραυματιστεί, μετά την ανταλλαγή πυρών με στρατιώτη. Πρόκειται για 29χρονο, γεννημένο στο Στρασβούργο, που ήταν στη λίστα παρακολούθησης των υπηρεσιών πληροφοριών, μεταδίδει το BFMTV.

Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης η αστυνομία έκανε έρευνα για υπόθεση ληστείας στο σπίτι του δράστη ο οποίος, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του, βρέθηκαν χειροβομβίδες.

 

  12 December, 2018 ΚΟΣΜΟΣ