Τσίπρας: «Πρώτοι και με διαφορά στα Χανιά – Πρώτοι σε ολόκληρη την Κρήτη»

  26 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Τσίπρας: «Πρώτοι και με διαφορά στα Χανιά – Πρώτοι σε ολόκληρη την Κρήτη»

Με αναφορά στο ριζίτικο τραγούδι «Πότε θα κάνει ξαστεριά» ξεκίνησε την ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτό «σήμερα αναρωτιούνται εκατομμύρια συμπολίτες μας».

«Σας φέρνω λοιπόν ένα μήνυμα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας. Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε «χαρά και συγκίνηση» που βρίσκεται στην Κρήτη, γιατί «η Κρήτη είναι στο σώμα και το αίμα της ιστορίας μας», όπως είπε.

«Από τον Θέρισο μέχρι την Εθνική Αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, την αντιδικτατορική πάλη, τα μεγάλα μέτωπα της αλλαγής, πρόσωπα, κόμματα, αγώνες και κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης διατρέχονται από μια κόκκινη γραμμή: Τη γραμμή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτή η γραμμή διατρέχει σήμερα την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Και σημείωσε πως «αυτή η γραμμή διατρέχει και το όραμα, το πρόγραμμα, τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της μεγάλης δύναμης της αλλαγής στις μέρες μας».

«Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από αυτό το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη; Άλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης;», διερωτήθηκε ξεκινώντας την ομιλία του.

Και προσέθεσε: «Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανιψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας;

 

»Άλλα τέσσερα χρόνια που το κράτος, το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία, το νερό, ο αέρας, η ανάσα της κοινωνίας, θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του γαλάζιου κόμματος;

»Ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή; Στην πρόοδο; Στην εντιμότητα; Στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη; Μια ευκαιρία στην αξιοπρέπεια;».

«Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Παρακολουθήστε ζωντανά την προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, στην πλατεία Κατεχάκη (Παλιό λιμάνι).​

Μεγάλη συμμετοχή

Τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δείχνουν οι εικόνες που ανεβάζουν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο να γίνουν συγκρίσεις με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  26 April, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα