«ΤΥΜΠΑΚΙ -1942 ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ»

mesaralive.gr  23 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«ΤΥΜΠΑΚΙ -1942 ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ»

Με διάχυτη συγκίνηση και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου την Κυριακή 20 Αυγούστου η εκδήλωση τιμής και μνήμης «ΤΥΜΠΑΚΙ -1942 ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ», που διοργάνωσαν το Σωματείο «Πολιτεία Τυμπακίου» και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος «Το Μετόχι».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να προβληθούν όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου όπως η ολική καταστροφή που υπέστη το Τυμπάκι τον Οκτώβρη του 1942, έως τον άνισο αγώνα που έδωσαν οι κάτοικοι του Τυμπακίου επιτυγχάνοντας με ηρωισμό, κόπο, θυσίες, αυταπάρνηση αλλά και σύμπνοια, όχι μόνο να επανακάμψουν, αλλά και να κατακτήσουν το 1978 την κορυφή της Ελλάδας σε κατά κεφαλήν εισόδημα. Οι ομιλητές της βραδιάς αφηγήθηκαν πραγματικά ιστορικά γεγονότα που έζησαν οι κάτοικοι του Τυμπακίου εκείνη την περίοδο ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο με ιστορικές μαρτυρίες, το οποίο επιμελήθηκαν οι κ.κ. Αντώνιος Κελαϊδάκης και Κωνσταντίνος Κολυμπιανάκης.

Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά το συγκρότημα «Διαβάτες» που απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτρη Κουρτάκη-λύρα, Μανώλη Καλλιονάκη- μπάσο, Μανώλη Δρεττάκη-λαούτο, Γιάννη Νακούση-τύμπανα & Αντώνη Παντελάκη-κιθάρα και χορευτικά η ομάδα της Σχολής χορού «Κρείττονες» της κας Κωνσταντίνας Χατζηδάκη. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την εθελοντική συμμετοχή τους και για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ενθουσίασε το κοινό.

Τα συναισθήματα πλημμύρισαν στην ανοιχτή εκδήλωση που παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου και φορείς, αφυπνίζοντας μνήμες του ιστορικού παρελθόντος του Τυμπακίου. Η «Πολιτεία Τυμπακίου» και το «Μετόχι» εκφράζουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Δημήτρης Χαλκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου κ. Κωστής Γρηγοράκης και ο Αντιπρόεδρος του ιδίου Συλλόγου Εισαγγελέας κ. Νίκος Μαρκάκης.

Ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά τους:

  • Αναψυκτικά «ΕΣΠΕΡΙΣ»
  • Φούρνος Γιαννακάκη
  • Φούρνος Γρινιαράκη
  • Φούρνος Σαραντουλάκη
  • Ξηροί Καρποί Βιδάκη

Το Σωματείο «Πολιτεία Τυμπακίου» και Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος «Το Μετόχι».
Τυμπάκι, 23 Αυγούστου 2017

 

mesaralive.gr  23 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα