Τυμπάκι: «πόλη με μεγάλη προσφορά στους πατριωτικούς αγώνες και βαρύ ιστορικό παρελθόν»

mesaralive.gr  02 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τυμπάκι: «πόλη με μεγάλη προσφορά στους πατριωτικούς αγώνες και βαρύ ιστορικό παρελθόν»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου το Σάββατο 29 Απριλίου η εκδήλωση μνήμης της Πολιτείας Τυμπακίου «ΤΥΜΠΑΚΙ -1942 ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ».

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο  Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Απόλλωνας Φιλιππής, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης καθώς και πλήθος κόσμου.

Oι ανθρώπινες και αληθινές αφηγήσεις των ομιλητών της βραδιάς κ. Ιωάννη Κολυμπιανάκη και κ. Χρυσούλας Κωνστανταράκη, προέβαλλαν όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου και ανέδειξαν τόσο την ολική καταστροφή που υπέστη το Τυμπάκι το Φλεβάρη του 1942, όσο και τον άνισο αγώνα που έδωσαν οι Τυμπακιανοί, που κατάφεραν να δημιουργήσουν το ακατόρθωτο, να κατακτήσουν το 1978 την κορυφή της Ελλάδας σε κατά κεφαλήν εισόδημα!

Στις ομιλίες τονίστηκε ότι «πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ανήκουμε στην κοινή ηρωική αλυσίδα των μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, γεγονός που μας δίνει επιπλέον δικαιώματα για οποιαδήποτε διεκδίκησή μας, σαν πόλη με μεγάλη προσφορά στους πατριωτικούς αγώνες και βαρύ ιστορικό παρελθόν».

Το βίντεο με ιστορικές μαρτυρίες που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς ήταν μία επιμέλεια των κ.κ. Αντωνίου Κελαϊδάκη και Κωνσταντίνου Κολυμπιανάκη.

Η διαδραστική οθόνη που υπήρχε στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου ήταν μια ευγενική προσφορά του Εργαστηρίου Επικοινωνίας Ανθρώπου και Μηχανής του ΙΤΕ Ηρακλείου και της ομάδας του κ. Κωνσταντίνου Στεφανίδη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι κ.κ. Ιωάννης Χριστοδουλάκης (κιθάρα) και Γεώργιος Χριστοφοράκης (μαντολίνο).

Απόσπασμα από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/politiatimpakiou/videos/vb.675157309192692/1508681092506972/?type=2&theater&notif_t=like&notif_id=1493672161599731

Το Τμήμα Επικοινωνίας

της «Πολιτείας Τυμπακίου»

Τυμπάκι, 2 Μαΐου 2017

Χορηγοί κεράσματος / εκδήλωσης:

Φούρνος Γιαννακάκη
Φούρνος Γρινιαράκη
Φούρνος Σαραντουλάκη
Αναψυκτικά ΕΣΠΕΡΙΣ
Κάβα Στεφανουδάκη
Ξηροί Καρποί Βιδάκη

Κρασιά Πρίαμου Ιερωνυμάκη (εις μνήμη του παππού του)

 

mesaralive.gr  02 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα