Των Κρητικών γεύσεων, πανδαισία (φωτο)

mesaralive.gr  05 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Των Κρητικών γεύσεων, πανδαισία (φωτο)

Ήταν όντως πανδαισία γεύσεων και αισθήσεων η 10η γευσιγνωσία στα Φαραγγιανά. Η θέα από το πέτρινο θέατρο της Φαραγγιανής Κεφάλας, ήταν σκέτη οπτασία!

Ο κόσμος είχε κατακλύσει τον τεράστιο ανοιχτό χώρο του θεάτρου και ο επίσημος καλεσμένος γευσιγνώστης, ο διακεκριμένος shef Λάπας Χρήστος χαιρέτησε τον κόσμο με θέρμη ψυχής και ικανοποίησης συνάμα, για την τόση συμμετοχή και το αγκάλιασμα του θεσμού της Γευσιγνωσάις του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς.

Το Σάββατο βράδυ [3 Αυγούστου] στη Φαραγγιανή Κεφάλα γράφτηκε μια νέα σελίδα – ένα νέο ξεκίνημα για την συνέχεια του θεσμού και την σπουδαιότητά του. Όλοι οι ομιλητές που χαιρέτησαν την βραδιά, μεταξύ των άλλων και ο Δήμαρχος Γόρτυνας κος Σχοιναράκης Νίκος, υποστηρίζουν την συνέχεια του θεσμού βοηθώντας ν’ ανοιχτεί ένα παράθυρο στη Μεσόγειο με γεύσεις και αρώματα της Κρητικής γης.

Παρόντες στην γιορτή των γεύσεων ήταν και ξένοι επισκέπτες. Μίλησαν μαζί μας η Κορίννα και ο Τζουζέππε από την Μπρέσια    της Β. Ιταλίας με ενθουσιασμό, θεωρώντας το θεσμό όμοιο  μ’ εκείνον της χώρας τους. Ενθαρρύνοντάς μας για το μέλλον, γεύτηκαν κι εκείνοι τις κρητικές συνταγές και τ’ αρώματα της Μεσαρίτικης γης!

Οι « Μελίτακες» ο σύλλογος φυσικής διατροφής με μεγάλες προοπτικές στην εξελικτική τους πορεία, μας έδωσαν για άλλη μια φορά τη δυνατότητα να σκεφτούμε πόσο σπουδαίος είναι ο φυσικός τρόπος διατροφής και πώς ν’ αξιοποιήσουμε τα προϊόντα της Κρητικής γης.

Ολοκληρώθηκε η υπέροχη και μοναδική βραδιά με την μουσική της γλυκόλαλης λύρας του Λαμπράκη Άρη και του συγκροτήματός του και ο χορός - μεθυστικά θα έλεγα - αγκάλιασε γεύσεις κι αρώματα κάτω από τον έναστρο Αστερουσιανό ουρανό.

Όπως λέει και ο ποιητής μας:

[…] κατά βάθος ο υλικός κόσμος είναι απλώς ένας σωρός από υλικά. Θα εξαρτηθεί από το αν είμαστε καλοί ή κακοί αρχιτέκτονες, το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].Μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς

 

mesaralive.gr  05 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα