Τζιτζικώστας: Δεν έχω καμία σχέση με τον Τσίπρα

mesaralive.gr  26 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Τζιτζικώστας: Δεν έχω καμία σχέση με τον Τσίπρα

«Θα ορίσω δύο Αντιπροέδρους. Άρα δεν τίθεται θέμα δυαρχίας», διευκρινίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ

«Παλιό είναι να μη θέλεις, να αλλάξεις», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και στο δημοσιογράφο Διονύση Νασόπουλο, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέντευξη ο κ. Τζιτζικώστας  εξηγεί τους λόγους για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ξαφνικά στη δική μου πολιτική αντίληψη σημαίνει «ευκαιριακά» κι εγώ δεν σηκώνω σημαίες ευκαιρίας.

Όταν δίνω μια μάχη την πιστεύω. Για μένα η ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής κυρίως σε νοοτροπία, πρόσωπα και τρόπο λειτουργίας της ΝΔ είναι το κρίσιμο ζητούμενο.

Να σας το πω αλλιώς: Δε θα γυρίσουν πίσω 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι που μας γύρισαν την πλάτη από το 2004 μέχρι τώρα, αν δεν πεισθούν ότι και καταλάβαμε και αναγνωρίζουμε και διορθώνουμε εμείς τα όποια λάθη μας.

Μπορούμε να το κάνουμε όχι με φτιασιδώματα, θεωρίες και ημίμετρα, αλλά με πραγματικές αλλαγές;

Αυτή είναι η πρόκληση για μένα και την αποδέχτηκα».

Για το γεγονός ότι δεν περίμενε την ολοκλήρωση της θητείας του ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι θα παρέμενα νέος, άφθαρτος, μακριά από πολιτική φθορά αντιπαραθέσεις, θα το έπαιζα δηλαδή «μελλοντικός δελφίνος». Χρόνο είχα… Αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν έχει άλλο χρόνο…

Αρνήθηκε τον όρο «αντι-Τσίπρας» που του αποδίδεται ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ανέφερε ότι πιο μακριά δεν γίνεται να είναι τα χαρακτηριστικά μου με εκείνα του κ. Τσίπρα από κάθε άποψη, εκτός από την ηλικία.

“Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται αντι-Τσίπρα, αλλά το ακριβώς αντίθετο της πολιτικής που προσωποποιεί ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος είναι στην πραγματικότητα μια αναπαλαιωμένη εκδοχή του λαϊκιστή πολιτικού…

Το να χρησιμοποιείς ανενδοίαστα, θα έλεγα ακόμη και την απελπισία, την απόγνωση μιας κρίσης για να έρθεις στην εξουσία είναι ανήθικο, είναι ο ορισμός του παλιού.

Ειδικά όταν γνωρίζεις, όταν ξέρεις ότι δε θα κάνεις τίποτε από όσα υπόσχεσαι”, πρόσθεσε.

“Τις μάχες δεν τις χάσαμε στη Βουλή, τις χάσαμε στην κοινωνία. Η ΝΔ, άλλωστε, πάντα κέρδιζε τις κοινοβουλευτικές μάχες”, τόνισε αναφερόμενος στην παρουσία της ΝΔ στη Βουλή και τους δύο αντιπροέδρους.

“Στη Βουλή ο ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων του κόμματος που θα οριστούν θα συντονίζει εξαιρετικά την κοινοβουλευτική μας παρουσία και ο δεύτερος θα αναλάβει να συντονίσει την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας μας, την πρόταση που καταθέτουμε στους Έλληνες. Δεν έχω καμία ανησυχία γι’ αυτό”, πρόσθεσε.

Διευκρίνισε δε ότι θα ορίσω δύο αντιπροέδρους, δεν τίθεται θέμα δυαρχίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Αρχηγός του κόμματος, είτε είναι κοινοβουλευτικός, είτε όχι. “Θα ορίσω δύο Αντιπροέδρους.

Άρα δεν τίθεται θέμα δυαρχίας. Καταλαβαίνω ότι κάτι πρωτόγνωρο φοβίζει.

Αλλά αν σκεφθεί κανείς πιο ανοιχτά, δει το δάσος κι όχι το δέντρο θα αντιληφθεί ότι όλοι αυτοί οι… δυσοίωνοι όροι είναι απλά προσχήματα για να μην αλλάξει τίποτε.

Πάντα θα υψώνονται εμπόδια στις αλλαγές”, τόνισε και υπογράμμισε ότι “όποτε όμως στην ιστορία της η Νέα Δημοκρατία τόλμησε, κέρδισε.

Όποτε έμεινε στάσιμη, φοβική, συντηρητική έχασε.

Κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος”.

Για τη φράση «κακόγουστο αστείο» σχετικά με την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε θέση αντιπροέδρου απάντησε ότι “κακόγουστο αστείο είναι να υπονοούν κρυφές συμφωνίες όταν στη διαδρομή μου πήρα το κόστος να μην υποκύπτω σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Κακόγουστο αστείο, υποτιμητικό και προσβλητικό για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά να πιστεύει κάποιος ότι εάν εγώ εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, θα μπορούσε ένας πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της παράταξης να κάνει τον αντιπρόεδρο του κόμματος”.

Σε ερώτηση για το όνομα της ΝΔ και τα χρέη του κόμματος επισήμανε ότι «δεν έχουμε ανάγκη από αλλαγές συμβόλων.

 Έχουμε ανάγκη από αλλαγές ουσίας και νοοτροπίας. Το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μέσα σε κρίση μάλιστα, σε εθνική κρίση, δεν θα γίνει κόμμα σφραγίδα ούτε προβληματική επιχείρηση.

Αυτό σας το εγγυώμαι απόλυτα».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης στην ενότητα της ΝΔ, την οποία «εγγυάται η ίδια η βάση της και την επιβάλλει», ενώ για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ είπε ξεκάθαρα: «ναι στο ντιμπέιτ εφόσον συμμετέχουν και οι τέσσερις υποψήφιοι και οπωσδήποτε θεματικές συνδιασκέψεις για την παρουσίαση των θέσεων όλων των υποψηφίων

 

Πηγή:protothema.gr

 

mesaralive.gr  26 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ