Υδρογονάνθρακες: Βρέθηκε μεγάλο κοίτασμα στην Κρήτη

  06 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Υδρογονάνθρακες: Βρέθηκε μεγάλο κοίτασμα στην Κρήτη

Ορμητικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα των ενεργειακών ερευνών νοτιο-δυτικά της Κρήτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star έχει ληφθεί απόφαση να ξεκινήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις.

Πρόκειται για τη πρώτη φάση ενεργειακών ερευνών νοτιο-δυτικά του νησιού, οι οποίες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος υδρογονανθράκων και σίγουρα αναμένονται ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι το κοίτασμα υδρογονανθράκων είναι εκμεταλλεύσιμο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Star, η πρώτη φάση της έρευνας έδειξε ότι κοίτασμα υπάρχει. Μένει τώρα να δούμε πόσο μεγάλο είναι και αν είναι εκμεταλλεύσιμο, δηλαδή αν μας συμφέρει να το εξορύξουμε. Πηγές από το Υπουργείο Ενέργειας λένε στο Star ότι στόχος είναι το 2025 να ξεκινήσουν ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην περιοχή.

Όπως προσθέτει το ρεπορτάζ του Star, με τις έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων ακυρώνουμε άλλη μια διπλωματική ακροβασία των Τούρκων που θέλουν -ενώ δεν διατηρούν καμία σχέση με την Κύπρο και δεν την αναγνωρίζουν - να κάνουν ενεργειακή συμμαχία μαζί της.

 

  06 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα