Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΙΤΕ και ΙΕΠ με επίκεντρο τα σχολεία, παρουσία του Κυριάκου Πιερρακάκη

  20 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΙΤΕ και ΙΕΠ με επίκεντρο τα σχολεία, παρουσία του Κυριάκου Πιερρακάκη

Παρουσία του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας. Η υπογραφή έγινε στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, με στόχο την εξέλιξη στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα εκπαιδευτικά εργαλεία και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, μέσα από την τεχνογνωσία του ΙΤΕ και του ΙΕΠ.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, χαρακτήρισε «διαμάντι» για τη χώρα το ΙΤΕ, τονίζοντας ότι «εφεξής θα έχουμε την ευκαιρία στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, να αντλήσουμε την πολύ σημαντική τεχνογνωσία του Ιδρύματος στην εκπαιδευτική διαδικασία, στις μεθόδους εκπαίδευσης και στα εκπαιδευτικά εργαλεία, αλλά και ευρύτερα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών» προσθέτοντας ότι «η τεχνολογία παρότι δεν είναι ο πρωταγωνιστής στην εκπαίδευση, αφού πρωταγωνιστής ήταν είναι και θα είναι ο δάσκαλος και ο καθηγητής αλλά και η σχέση που οικοδομεί με το μαθητή, είναι ο πιο σημαντικός δεύτερος ρόλος, για να μπορέσει να επικουρήσει το δάσκαλο και τον καθηγητή, να βοηθήσει το μάθημα, να το κάνει πιο ενδιαφέρον». Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε πραγματικά να φέρουμε στα σχολεία, μεθόδους εκπαίδευσης του 2023».

Το παρών στην υπογραφή έδωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, που επισήμανε ότι αυτό που ενδιαφέρει το υπουργείο, είναι «να έχουμε καινοτομία παντού» - και πως αυτό επιτυγχάνεται με το μνημόνιο συνεργασίας.

«Καινοτομία στις μεθόδους διδασκαλίας, στις μεθόδους βελτίωσης των δεξιοτήτων» ανέφερε ως στόχευση ο κ. Σενετάκης, που πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα που θα παραχθούν από τη συνεργασία, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ Σπύρος Δουκάκης, ανέφερε στόχος της συνεργασίας αυτής είναι «να ενισχύσουμε όσο μπορούμε την εκπαιδευτική διαδικασία, τους εκπαιδευτικούς μας, τα σχολεία και εν τέλει την κοινωνία και τα νοικοκυριά» και πως «είναι μεγάλη αυτή η προσπάθεια και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

«Να περιμένουμε ανανέωση χάρη στην συνεργασία που θα έχουμε με το ΙΤΕ. Από τη μια η τεχνογνωσία του ΙΤΕ και από την άλλη η τεχνογνωσία του ΙΕΠ, θα βγάλουν καλά αποτελέσματα» πρόσθεσε ο κ. Δουκάκης.

Ο πρόεδρος του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι για το ΙΤΕ η εκπαίδευση μετά την έρευνα, είναι η δεύτερη μεγάλη δραστηριότητα, σχολιάζοντας ότι «θέλουμε με την τεχνογνωσία και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο ΙΤΕ, να συνεισφέρουμε και στην αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από καινοτόμες εφαρμογές». Επιπρόσθετα, ο κ. Ταβερναράκης σημείωσε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος για συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και με το υπουργείο Παιδείας γενικότερα, και είμαστε στη διάθεσή της πολιτείας για να βοηθήσουμε κι εμείς, να βάλουμε το λιθαράκι μας όπου μπορούμε, σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται».

Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, ο γενικός γραμματέας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής Γιάννης Κατσαρός, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, διευθυντές Ινστιτούτων και στελέχη του ΙΤΕ, αλλά και τοπικά στελέχη της παιδείας.

 

  20 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα