Υποστελεχωμένος ο ΕΦΚΑ αγροτών Ηρακλείου

mesaralive.gr  20 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Υποστελεχωμένος ο ΕΦΚΑ αγροτών Ηρακλείου

«Υποστελέχωση και έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών των υποκαταστημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων στο Ηράκλειο».

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να στελεχωθούν άμεσα τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ Ηρακλείου και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.


Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Σύμφωνα με δημοσίευμα του τύπου, πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον ΕΦΚΑ, τα κυριότερα από τα οποία είναι η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής (υπολογιστές, φωτοτυπικά, εκτυπωτές) -τα περισσότερα είναι απαρχαιωμένα και δεν λειτουργούν σωστά- και οδηγούν τους εργαζομένους σε κινητοποιήσεις και χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση.

Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ αγροτών στο Ηράκλειο, στο οποίο, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ αφού, όπως υποστηρίζουν έχουν γίνει συναντήσεις με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, έχουν βγει κι έχουν σταλεί ανακοινώσεις, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι 14 υπάλληλοι στο ΕΦΚΑ αγροτών καλούνται  να εξυπηρετήσουν περίπου 150.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Αυτό πρακτικά σημαίνει μια αναλογία ένας υπάλληλος προς 11.000 εξυπηρετούμενους

Επειδή τίθενται σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των υποκαταστημάτων  των ασφαλιστικών ταμείων, με αποτέλεσμα να μην απονέμονται ούτε συντάξεις,

 

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

 

-Σε ποια άμεσα μέτρα θα προβείτε προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ Ηρακλείου;

-Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε  υλικοτεχνικές υποδομές;».

 

mesaralive.gr  20 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ