Υπόθεση Andromeda: Αθώοι κρίθηκαν και οι εννέα κατηγορούμενοι!

  08 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Υπόθεση Andromeda: Αθώοι κρίθηκαν και οι εννέα κατηγορούμενοι!

Ολοκληρώθηκε στα Δικαστήρια Πειραιά η δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο

Τέλος στην υπόθεση θρίλερ του φορτηγού πλοίου Ανδρομέδα που μπλοκαρίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο ανοικτά της Κρήτης καθώς κουβαλούσε στα αμπάρια του, 410 τόνους εκρηκτικών, έβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά που απεφάνθη ότι ο διαχειριστής της εταιρείας και το πλήρωμα απαλλάσσονται των κατηγοριών.

Ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της εταιρείας μαζί με τους δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό που μετά την κράτηση τους στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από 13 μήνες αφέθησαν ελεύθεροι μετά από ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το υπό σημαία Τανζανίας φορτηγό με τον πλοίαρχο, τον υποπλοίαρχο και τα έξι μέλη του πληρώματος, αλλά και ο Έλληνας που φέρεται ως πλοιοκτήτης, κατηγορήθηκαν από το λιμενικό σώμα ότι σκόπευαν να μεταφέρουν εν τέλει, τα εκρηκτικά στη Μισράτα της Λιβύης, κατά παράβαση του εμπάργκο για την πώληση όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη βορειοαφρικανική χώρα.

Το πλοίο, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είχε φορτώσει τα εκρηκτικά και τους πυροκροτητές από τη Μερσίνη της Τουρκίας με προορισμό το Τζιμπουτί.

Σύμφωνα με τα επίσημα παραστατικά, τελικός παραλήπτης του φορτίου ήταν εταιρεία εξορύξεων στην Αιθιοπία.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή τριών εκ των κατηγορουμένων και την αθώωση των μελών του πληρώματος

 

  08 March, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα